Ελλάδα

Εξαδάκτυλος για Χριστούγεννα: «Να περάσουμε τις γιορτές με τη στενή μας οικογένεια»

Εξαδάκτυλος για Χριστούγεννα: «Να περάσουμε τις γιορτές με τη στενή μας οικογένεια»
Εξαδάκτυλος για Χριστούγεννα: Την τήρηση των μέτρων προστασίας για να μην αυξηθούν τα κρούσματα ζητά ενόψει των εορτών ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μόνο με όσους ζουν στο ίδιο σπίτι προέτρεψε τους πολίτες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημειώνοντας πως ο αριθμός των 9 ατόμων είναι ενδεικτικός. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Εξαδάκτυλος, δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα λόγω των εορτών επισημαίνοντας ότι πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στις επαφές μας και τις μετακινήσεις μας τις ημέρες αυτές.

«Προβληματιζόμαστε για το πώς θα είναι η κινητικότητα των ανθρώπων και πώς θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες οι επιπτώσεις της κινητικότητας αυτής», είπε χαρακτηριστικά.

“Το μεγάλο πρόβλημα των ημερών θα είναι οι εναλλασσόμενες επαφές μας” συμπλήρωσε ο πρόεδρος, ο οποίος σημείωσε  ακόμη ότι «ο αριθμός των 9 ατόμων είναι ενδεικτικός το ιδανικό όμως, θα ήταν να περάσουμε τις γιορτές με τη στενή μας οικογένεια, με όσους δηλαδή ζούμε κάτω από την ίδια στέγη». Όπως εκτίμησε, μια σημαντική ανάσα φαίνεται να παίρνουμε την άνοιξη και πολύ καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Ιούνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι «ακόμα καλύτερα από πέρσι».

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη, υπογράμμισε ότι μελετάται από τους επιστήμονες, για το αν πράγματι είναι πιο μεταδοτικό. “Αυτό δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για τους ιούς, οι οποίοι εμφανίζουν συχνά μεταλλάξεις. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι», είπε και ξεκαθάρισε ότι “τα εμβόλια της νέας τεχνολογίας, σε περίπτωση που πράγματι υπάρχει κάποια σημαντική τροποποίηση, έχουν τη δυνατότητα να αναπροσαρμοστούν”.

Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά:

Αυστηροί έλεγχοι από την Αστυνομία σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα υπάρχουν τις μέρες των εορτών, όπως σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην υπάρχει νέα έξαρση του κορωνοϊού. Υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν ρεβεγιόν, αλλά σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ, ενώ σημείωσε ότι δεν θα υπάρχει εξαίρεση για την απαγόρευση κυκλοφορίας ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε την Πρωτοχρονιά.

Πρότεινε, όπως και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, να περάσουμε τα Χριστούγεννα με μία μόνο άλλη οικογένεια, με όριο τα 9 άτομα. Επίσης, είπε ότι τα παιδιά δεν θα βγουν να πουν τα κάλαντα, καθώς δεν προβλέπεται μετακίνηση γι’ αυτό και υπενθύμισε τι θα γίνει με τις λειτουργίες και υπογράμμισε ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όσους βρεθούν σε αυτές. Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και των Φώτων. Στις εκκλησίες θα βρίσκονται μέχρι 25 άτομα και μέχρι 50 στους μητροπολιτικούς ναούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments