Ελλάδα

Επίθεση σε πρύτανη ΑΣΟΕΕ: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση – Η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε 8 άτομα

Επίθεση σε πρύτανη ΑΣΟΕΕ: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση – Η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε 8 άτομα
Επίθεση σε πρύτανη ΑΣΟΕΕ: Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο μήνες περίπου.

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έγινε στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους οχτώ άτομα, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Του είχαν φορέσει ταμπέλα στον λαιμό

Θυμίζουμε ότι στην επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, άγνωστοι κουκουλοφόροι είχαν φορέσει ταμπέλα στον λαιμό και είχαν ανεβάσει τη φωτογραφία του στο Διαδίκτυο. Οι «αλληλέγγυοι» στις καταλήψεις πανεπιστημίων έκαναν εισβολή το πρωί της Πέμπτης, 29 Οκτωβρίου, στο γραφείο του κου Μπουραντώνη.

Στη φωτογραφία που είχαν ανεβάσει οι κουκουλοφόροι φαίνεται ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ περικυκλωμένος από τους καταληψίες, που του περνούν στον λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Ειρωνευόμενοι μάλιστα, τον κ. Μπουραντώνη, είχαν τονίσει πως «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μια απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων», είχαν γράψει στην ανακοίνωσή τους οι δράστες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, είχαν επιλέξει να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, μεταξύ άλλων, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα, στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ», καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments