Ελλάδα

Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο τα Χριστούγεννα

Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο τα Χριστούγεννα
Άτομα σε αυτοκίνητο: Η μεγαλύτερη βαρύτητα στους ελέγχους, θα δοθεί σήμερα παραμονή το βράδυ και ανήμερα των Χριστουγέννων στην τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22.00 έως τις 05.00 το πρωί.

Πολύ αυξημένοι έλεγχοι, με «επιστράτευση» όλων των αστυνομικών, ακόμα και από τα γραφεία και μπλόκα σε όλα τα σημεία των πόλεων που μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός, μέχρι και είσοδο σε σπίτια σε περίπτωση που υπάρξουν καταγγελίες για παραβίαση του περιοριστικού μέτρου των εννέα ατόμων στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας, που εφαρμόζεται από σήμερα, για την εφαρμογή των κανόνων που αποσκοπούν στην  αποφυγή και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Η μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί σήμερα παραμονή το βράδυ και ανήμερα των Χριστουγέννων στην τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22.00 έως τις 05.00 το πρωί. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και των άλλων μεγάλων πόλεων και έλεγχος σε κάθε αυτοκίνητο που κινείται τις ώρες αυτές.

Και παρότι είμαστε εν μέσω lockdown, απλά όχι τόσο αυστηρού, η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας, έχουν ανακοινώσει πως μέτρα που αφορούν στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο καθώς οι περιορισμοί παραμένουν αν και το lockdown έχει χαλαρώσει λόγω click away, κομμωτηρίων και λοιπών αγορών λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σχετικά λοιπόν, με τον αριθμό των επιβατών στα αυτοκίνητα, ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα στα οχήματα θα συνεχίσει να ισχύει και τις μέρες των γιορτών. Πιο αναλυτικά:

  • Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να αιτιολογούν την έξοδό τους με το απαραίτητο μήνυμα στο 13033 ή τα σχετικά έγγραφα μετακίνησης.
  • Στα ΙΧ και τα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται ο οδηγός και ένα ακόμα άτομο. Ο περιορισμός αυτός βέβαια δεν ισχύει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, αφού τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι όλη τη μέρα μαζί στο σπίτι. Και το όριο επιβαινόντων μπορεί να υπερβεί μόνον εφόσον πρόκειται για ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή.
  • Ακόμη ένας επιβάτης μπορεί να επιβαίνει στο αυτοκίνητο στην περίπτωση που χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί ο δεύτερος επιβάτης.
  • Στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται μέχρι και δύο άτομα πλέον του οδηγού. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.
  • Για τη λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης. Στο δελτίο κίνησης θα πρέπει να υπάρχει και η διαδρομή του οχήματος υπό την προϋπόθεση ότι καλύπτεται κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments