Ελλάδα

Άνοιγμα εκκλησιών: Πρόστιμα σε πιστούς στη Θεσσαλονίκη

Άνοιγμα εκκλησιών: Πρόστιμα σε πιστούς στη Θεσσαλονίκη
Άνοιγμα εκκλησιών: Δεν φορούσαν μάσκα και τώρα καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 300 ευρώ έκαστος.

Με αυστηρά μέτρα προστασίας υπό τον φόβο της διασποράς του κορωνοϊού γιορτάζονται τα φετινά Χριστούγεννα σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, οι ναοί ξεκίνησαν από τα ξημερώματα να δέχονται όσους πιστούς προβλέπουν οι κανονισμοί. Οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά εκτός των ναών για να μπορέσουν να προσκυνήσουν, ακούγοντας ταυτόχρονα από τα μεγάφωνα τη θεία λειτουργία.

Τόσο το ποίμνιο, όσο και οι ιερείς φορούσαν μάσκες, ενώ σε πολλές εκκλησίες πραγματοποιήθηκαν δυο, τρεις ή και περισσότερες λειτουργίες για να καταφέρουν να τις παρακολουθήσουν όλοι όσοι επιθυμούσαν. Οι πιστοί, όπως φάνηκε, κρατούσαν τις αποστάσεις, ενώ συχνές ήταν και οι παραινέσεις των υπευθύνων του ναού, που καλούσαν τον κόσμο να μη συνωστίζεται.

Ωστόσο, υπήρχαν και οι παραβάτες.

Τρεις πιστοί που βρίσκονταν σε Ιερό Ναό του δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη δεν συνετίστηκαν με τα μέτρα και τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμά ύψους 300 ευρώ. Συγκεκριμένα, δεν φορούσαν μάσκα, όπως ορίζεται από τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα άτομο βρισκόταν εντός του ναού, ενώ τα άλλα δύο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ με τα μέτρα του lockdown, ορίζει για τις εκκλησίες ότι εντός των ναών θα μπορούν να βρίσκεται ένας πιστός για κάθε 15 τ.μ.. Το ανώτατο όριο παρουσίας είναι οι 25 πιστοί, με εξαίρεση τους μητροπολιτικούς θα μπορούν να παραβρίσκονται έως 50 άτομα. Όλοι όσοι βρίσκονται είτε εντός είτε στο περιβάλλοντα χώρα πρέπει να φορούν μάσκα και να κρατούν αποστάσεις.

Κλειστοί οι ναοί στη Δράμα:

Σημειώνεται ότι στη Δράμα οι ναοί παρέμειναν και θα παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς, αφού σύμφωνα με απόφαση του μητροπολίτη Παύλου η χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στους ναούς της πόλης πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα συνωστισμού, αλλά και για να μην αναγκαστούν οι ιερείς να μπουν στη διαδικασία να επιλέξουν ποιος θα μπει και ποιος όχι. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι ναοί στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας άνοιξαν τις πόρτες τους ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορούν να προσευχηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments