Πως Να

Πώς να φτιάξω το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πώς να φτιάξω το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Τραπέζι Χριστουγέννων: Αν η μαγειρική δεν είναι το δυνατό σας σημείο, τότε μπορείτε να κερδίσετε τους καλεσμένους σας με τη διακόσμηση.

Το τραπέζι των Χριστουγέννων είναι η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν οι καλεσμένοι για το τι μέλλει γενέσθαι. Και παρότι φέτος υπάρχει όριο για αυτούς που έχουμε καλέσει, μπορούμε να εντυπωσιάσουμε ακόμα και τα άτομα που βλέπουμε καθημερινά.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι λοιπόν, γίνεται το κέντρο της προσοχής και είναι πάντα πιο ολοκληρωμένο όταν έχετε φροντίσει και για την εμφάνιση του. Υπάρχουν εξάλλου, αρκετοί τρόποι διακόσμησης που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σου και θα ανεβάσουν τη διάθεση όλων. Το τραπέζι είναι το μέρος που θα τοποθετήσετε όλα όσα κουραστήκατε να ετοιμάσετε για αυτή τη μεγάλη ημέρα και εκεί που οι καλεσμένοι σας θα τα απολαύσουν.

Για αρχή, φροντίστε να επιλέξετε χρώματα που εκφράζουν εσάς αλλά και δένουν μεταξύ τους. Δηλαδή αν το τραπέζι είναι στο σαλόνι όπου επικρατεί το καφέ, μπορείτε να επιλέξετε σερβίτσια, χαρτοπετσέτες ό,τι άλλο είναι σε πράσινο ή χρυσό. Επίσης, σκεφτείτε το δένδρο σας και μπορείτε να… κλέψετε μερικές μπάλες για να τις τοποθετήσετε πάνω στο τραπέζι.

Επιπλέον, μπορείτε είτε όλα να είναι συμμετρικά αν είστε υπέρ της ομοιομορφίας ή να παίξετε με τα ύψη και τα μεγέθη, δηλαδή αλλού ψηλά κεριά, αλλού χαμηλά. Και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να στρώσετε κάποιο τραπεζομάντηλο για να μην επιβαρύνετε τον στολισμό. Επιλέξτε, ένα απλό σερβίτσιο και καλύψτε τα κενά του τραπεζιού με βαζάκια, κηροπήγια και διακοσμητικά σε διαφορετικά μεγέθη και κυρίως ύψη.

Και μην ξεχνάτε πως δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στο τραπέζι αλλά μπορείτε να μεταμορφώσετε τις καρέκλες σας στο λεπτό με μια κόκκινη κορδέλα. Απλώς τη δένετε φιόγκο και γίνεται γιορτινή. Επίσης, καλό είναι να βάλετε και λαμπάκια στο τραπέζι εφόσον δεν είναι πολύ γεμάτο από τα σερβίτσια αλλά προσέξτε: Όχι και κεριά και λαμπάκια αλλά ένα από τα δύο, ανάλογα με το γούστο σας. Γιατί ό,τι λάμπει δεν σημαίνει ότι είναι χρυσός. Είναι τα φώτα και μπορούν να υπάρχουν παντού στα γιορτινά σας τραπέζια. Ό,τι και να κάνετε όμως, όπως και να στολίσετε, φροντίστε να λάμπετε από χαρά…!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments