Ελλάδα

Νεκρός τροχαίο: Ματωμένα Χριστούγεννα – Σκοτώθηκε μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με ασθενοφόρο

Νεκρός τροχαίο: Ματωμένα Χριστούγεννα – Σκοτώθηκε μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με ασθενοφόρο
Νεκρός τροχαίο: Τραγωδία στη Νίκαια.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων, ένας μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του, όταν συγκρούστηκε με ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή. Η τραγωδία σημειώθηκε σε δρόμο της Νίκαιας. Πιο συγκεκριμένα, το τραγικό τροχαίο δυστύχημα έγινε στην Πέτρου Ράλλη και Βιθυνίας, κοντά στο Γ’ Νεκροταφείο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το ασθενοφόρο συγκρούστηκε με τη διερχόμενη μοτοσικλέτα, με συνέπεια, δυστυχώς, τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μηχανής. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου και ο ασθενής που μετέφερε στο νοσοκομείο, δεν υπέστησαν τραυματισμούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο οδηγός της μοτοσικλέτας παραβίασε STOP, με συνέπεια τη σφοδρή σύγκρουση. Για το θανατηφόρο τροχαίο, θα διεξαχθεί έρευνα από τις Αρχές.

Τι κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ή δυστυχήματος

Η Τροχαία στην ιστοσελίδα της ενημερώνει για το τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ή δυστυχήματος. Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  •  Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Τι ισχύει αν υπάρχει θάνατος ή σωματική βλάβη εξαιτίας του τροχαίου

Επίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments