Ελλάδα

Παυλάκης κορωνοϊός: Το εμβόλιο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας

Παυλάκης κορωνοϊός: Το εμβόλιο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας
Παυλάκης κορωνοϊός: Ο γιατρός - ερευνητής μίλησε για το ξεκίνημα των εμβολιασμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ. «Το εμβόλιο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας», τόνισε ο καθηγητής, σχολιάζοντας το ξεκίνημα των εμβολιασμών σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» σημείωσε ότι με τους εμβολιασμούς τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται άρδην και εκτίμησε ότι σταδιακά οι όποιοι φόβοι «θα καταλαγιάσουν». «Τα εμβόλια είναι από τα πιο καλά εμβόλια που μπορούμε να έχουμε» είπε ο κ. Παυλάκης συμπληρώνοντας πως «δεν φοβάμαι την καινούρια τεχνολογία γιατί εμείς την εφαρμόζουμε περισσότερο από είκοσι χρόνια».

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορέσουν να το κάνουν, τόνισε ο γιατρός -ερευνητής. «Στις ΗΠΑ οι σοβαρές παρενέργειες είναι ελάχιστες και είναι αντιμετωπίσιμες», ενημέρωσε ο κ. Παυλάκης. Το εμβόλιο δεν θα χορηγείται σε εγκύους διότι δεν έχουν τελειώσει οι σχετικές μελέτες, ενώ δεν ενδείκνυται για όσους έχουν σοβαρές αλλεργίες.

Απευθυνόμενος σε όσους είναι δύσπιστοι τους προέτρεψε να έχουν ανοιχτό μυαλό και να ενημερώνονται για τα επιστημονικά δεδομένα. «Θα κάνω το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά μου», σημείωσε ο γιατρός.

Δείτε τη συνέντευξή του:

Σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα και ο ΕΟΔΥ με ανακοίνωσή του απαντάει σε μια σειρά συχνές ερωτήσεις για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: Τα εμβόλια παρασκευάζονται με σκοπό την αντιμετώπιση νοσημάτων που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν μόνο με την εφαρμογή άλλων μέτρων δημόσιας υγείας. Στόχος τους είναι να περιορίσουν και να εξαλείψουν νοσήματα με υψηλή μεταδοτικότητα, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, με υψηλή θνητότητα, με μεγάλη επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, αλλά και με δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στην κοινωνία.

Ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 είναι ένας νέος ιός που μέσα σε ένα χρόνο από την εμφάνισή του επηρέασε δραματικά τις ζωές όλων των ανθρώπων παγκοσμίως. Έχει υψηλή μεταδοτικότητα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να ελεγχθεί μόνο με την εφαρμογή των άλλων, πιο γνωστών σε όλους μας, μέτρων δημόσιας υγείας, επιβαρύνει σοβαρά σε πολλές περιπτώσεις την υγεία των νοσούντων, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών ακόμα υγιών ατόμων, επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα όλων, δοκιμάζει τα συστήματα υγείας και δημιουργεί ανεπανόρθωτες οικονομικές επιπτώσεις σε όλον τον πλανήτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments