Ελλάδα

Εμβόλιο Ελλάδα: Στο «Αττικόν» εμβολιάζεται την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς

Εμβόλιο Ελλάδα: Στο «Αττικόν» εμβολιάζεται την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς
Εμβόλιο Ελλάδα: Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε τέσσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» θα εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε τέσσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00. Στο ΠΓΝ Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο ΠΓΝ Πατρών η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και στο ΠΓΝ Λάρισας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Εμβολιάστηκε ο Βασίλης Κικίλιας

Σήμερα, στις 12:15, εμβολιάστηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε όλους τους υγειονομικούς, οι οποίοι επί 10 μήνες δίνουν τη μάχη με τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Ο υπουργός παρέμεινε για περίπου 10 λεπτά στον ειδικό χώρο που έχει προβλεφθεί για όλους τους εμβολιαζόμενους για τυχόν ήπιες παρενέργιες.

«Δεν είναι μόνο ζήτημα δημόσιας υγείας, είναι ζήτημα ζωής και στάση ζωής», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό του ο κ. Κικίλιας. «Χαίρομαι που βλέπω πολίτες, πολιτικοί, όλη η ελληνική κοινωνία με ομοψυχία προχωράν σε αυτήν τη στάση ευθύνης, την υπεύθυνη στάση για να μπορέσουμε να δώσουμε το παράδειγμα να εμβολιαστούμε και σιγά-σιγά να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», πρόσθεσε

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «το εμβόλιο είναι ασφαλές και θα είναι για όλους τους Έλληνες πολίτες», τονίζοντας πως «θα μας βοηθήσει μαζί, όμως, με τα μέσα ατομικής προστασίας, μαζί για τη φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες, μαζί με την προσοχή που πάντα πρέπει να επιδεικνύουμε στο να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και στη ζωή μας».

Τα κριτήρια προτεραιοποίησης για τους εμβολιασμούς

Α. Ο αυξημένος κίνδυνος από νόσηση: Η μεγάλη ηλικία αποτελεί το νούμερο ένα κίνδυνο για βαριά νόσηση.

Β. Ο αυξημένος κίνδυνος λόγω έκθεσης στον ιό: Σε αυτή την περίπτωση γίνεται λόγος για τους υγειονομικούς. Οι υγειονομικοί αποτελούν το παράδειγμα και τον φωτεινό φάρο για τους υπόλοιπους, ώστε να εμβολιαστούν.

Γ. Η διασφάλιση της φροντίδας και της νοσηλείας ατόμων ευάλωτων και ηλικιώμενων που ζούν σε δομές αποκατάστασης ή φιλοξενίας.

Στην προτεραιοποίηση δεν περιλαμβάνονται παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών, καθώς δεν υπάρχουν μελέτες που να υποδεικνύουν την ανάγκη εμβολιασμού σε παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments