Ελλάδα

Ωραιόκαστρο: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την ρατσιστική επίθεση σε δομή ανηλίκων προσφύγων

Ωραιόκαστρο: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την ρατσιστική επίθεση σε δομή ανηλίκων προσφύγων
Ωραιόκαστρο: Μετά την άγρια επίθεση με σιδερολοσούς και μαχαίρια σε δομή που φιλοξενούνταν ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων παιδιών, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών.

Η ρατσιστική επίθεση έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 11μμ, στην δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Γύρω στα 12 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την δομή με σιδερολοστούς, καδρόνια και μαχαίρια φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, ενώ στη συνέχεια οι πέντε από αυτούς εισέβαλαν στον χώρο όπου και τραυμάτισαν τέσσερα άτομα.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου Voria.gr, όρμησαν φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, όπως «γ… τον Αλλάχ», «θα σας σφάξουμε», «γυρίστε στην πατρίδα σας» και εκτόξευσαν βρισιές. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες έσπασαν τον φράκτη και τις πόρτες της δομές, αναζητώντας τους ανήλικους που έτρεχαν έντρομοι να κρυφτούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την επίθεση ένας ανήλικος μεταφέρθηκε σοβαρά αναπνευστικά από χτυπήματα στο στήθος στο νοσοκομείο και τρεις ακόμη με ελαφρά τραύματα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες. Η επίθεση φέρεται να έλαβε τέλος όταν εργαζόμενος τους είδε, άρχισε να φωνάζει και κάλεσε την αστυνομία.

Έχουν ταυτοποιηθεί πατέρας με τον γιο του

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί για την επίθεση ένας 38χρονος και ο 14χρονος γιος του. Ο 38χρονος μάλιστα έκανε μήνυση μετά την σύλληψή τους σε έναν 15χρονο πρόσφυγα που φιλοξενείται στην δομή. Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Όπως έγινε γνωστό στο θέμα παρενέβη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με εντολή της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης ώστε να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες για την άγρια επίθεση. Συγκεκριμένα, η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου για θέματα ρατσιστικής βίας διαβίβασε τα δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας να προχωρήσουν στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες ενημερώνοντας , όπως ορίζει η δικονομία, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της δομής

Όπως αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής, Θοδωρής Καραγιάννης, ήταν μία «ρατσιστική επίθεση με συρροή ποινικών αδικημάτων και με κίνδυνο για τη ζωή ανηλίκων τελέστηκε κατά ασυνόδευτων ανηλίκων 12 με 15 ετών που στεγάζονται στην δομή φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο».

Συγκεκριμένα, τονίζει ο ίδιος, «οι δράστες οργανωμένοι σε συμμορία 10 ατόμων, αφού παραβίασαν και κατέστρεψαν το «σπίτι» των ανήλικων οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερογροθιές και δοκάρια άρχισαν να κυνηγάνε τα ανήλικα και να τα χτυπούνε με μίσος, ενώ παράλληλα φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και απειλές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των νεαρών είχε οργάνωση και σχέδιο, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου, όπως αποδεικνύεται και από σχετικό υλικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments