Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η συνεδρίαση των ειδικών – Τη Δευτέρα νέα σύσκεψη

Άνοιγμα σχολείων: Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η συνεδρίαση των ειδικών – Τη Δευτέρα νέα σύσκεψη
Άνοιγμα σχολείων: Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται θετικοί για να ανοίξουν τα δημοτικά. Αποθαρρύνθηκαν και δεν έλαβαν οριστική απόφαση μετά τη σημερινή αύξηση των κρουσμάτων.

Tηλεδιάσκεψη παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, η Επιτροπή των ειδικών, με θέμα το πότε θα αρχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν πάρθηκε σήμερα η τελική απόφαση και οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Αξίζει, ωστόσο, να υπενθυμιστεί ότι η πορεία της πανδημίας αποτελεί μία δυναμική διαδικασία, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Συνεπώς, προς το παρόν δεν μπορεί να προδικαστεί η τελική απόφαση των ειδικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τους λοιμωξιολόγους προβληματίζει το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως των λυκείων, όπου η μεταδοτικότητα είναι αυξημένη. Σε αυτό το σημείο, οι μισοί εκ των ειδικών της επιτροπής ζήτησαν την καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων των επόμενων ημερών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν μεμονωμένες φωνές που τάσσονταν υπέρ του οριζόντιου ανοίγματος των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό το απόγευμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε έκκληση για προσοχή σε κατοίκους συγκεκριμένων «κόκκινων» περιοχών, καθώς τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται τα κρούσματα από την περίοδο των Χριστουγέννων. Ετσι, οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω στοιχεία για τα επιδημιολογικά φορτία, και στις 4 Ιανουαρίου, που θα συνεδριάσουν εκ νέου, θα λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο ο Γκίκας Μαγιορκίνης όσο και η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισαν ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για ειδικούς και κυβέρνηση. Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ σημείωσε πως «καμία απόφαση δεν παίρνεται ελαφρά τη καρδία. Αφού εξετάσουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία παίρνονται οι αποφάσεις». Όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, «παραμένει προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επαναλειτουργήσουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments