Πολιτική

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Εμβολιάστηκε ο υφυπουργός Υγείας στα Ιωάννινα

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Εμβολιάστηκε ο υφυπουργός Υγείας στα Ιωάννινα
Βασίλης Κοντοζαμάνης: Ξεκίνησαν και επισήμως οι εμβολιασμοί στην πόλη των Ιωαννίνων.

Εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 8:30 το πρωί της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Αμέσως μετά πήραν σειρά ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Μηλιώνης, και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας, Σταυρούλα Τσιάρα.

Οι δύο καθηγητές σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίηση και την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη στη μάχη κατά του κορωνοϊού, χαρακτήρισαν την ημέρα σημαντική στη μεγάλη προσπάθεια για να νικηθεί ο θανατηφόρος ιός και τόνισαν πως το εμβόλιο είναι ασφαλές. Ωστόσο, σημείωσαν ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς ο ιός βρίσκεται ακόμη στην κοινότητα. Τα μέτρα ατομικής προστασίας λοιπόν, είναι απαραίτητα.

Την ίδια ώρα έφταναν στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ειδική πτήση της DHL  83.850 δόσεις του εμβολίου της Pfizer:

Στην πίστα του αεροδρομίου είχε φτάσει από νωρίς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να τις υποδεχτεί. Ο υφυπουργός δεν θέλησε να κάνει κάποιες δηλώσεις. Αρκέστηκε στο να πει μόνο: «Συνεχίζουμε βάσει του επιχειρησιακού μας σχεδίου». Οι δόσεις που έφτασαν θα κατανεμηθούν στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Εκτιμάται ότι ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθεί στις 20, όταν και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού. «Η ημέρα έναρξης των εμβολιασμών ήταν ημέρα γιορτής για τη χώρα μας, για την Ευρώπη, για την προληπτική ιατρική, για την δημόσια υγεία», ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τόνισε ότι στόχος όλων που ασχολούνται με τα εμβόλια είναι να μην μείνει κανείς ανεμβολίαστος.  

svg%3E

Στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ενημέρωσε, σήμερα «η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη μεγάλη παρτίδα των Pfizer-BioNTech, 83.850 δόσεων που θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα. Έρχεται να προστεθεί στις 9.750 δόσεις που παραλάβαμε στις 26 Δεκεμβρίου, όσες παρέλαβαν και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ανεξαρτήτου πληθυσμού κάθε χώρας».

Ανά εβδομάδα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες παραδόσεις των εμβολίων των Pfizer-BioNTech που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας και με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, θα μας παραδοθούν, έως το τέλος Ιανουαρίου, 419.250 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από Pfizer-BioNTech 1.255.800 δόσεις και αυτός ο αριθμός είναι πιθανόν να αυξηθεί αν καταλήξει η ΕΕ σε συμφωνία για επιπλέον 100.000.000 δόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments