Ελλάδα

Πρωτοχρονιά: Στο κυνήγι των ρεβεγιόν η Αστυνομία – Όλα τα μέτρα

Πρωτοχρονιά: Στο κυνήγι των ρεβεγιόν η Αστυνομία – Όλα τα μέτρα
Πρωτοχρονιά: Όπως είχε ανακοινωθεί, δεν υπάρχει εξαίρεση για την αποψινη βραδιά και έτσι ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 5:00 το πρωί.

Ιδιαίτερη θα είναι φέτος η Παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπως άλλωστε ήταν και όλο το 2020. Χιλιάδες Αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι τα μέτρα θα τηρηθούν για να μην υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού. Όπως είχε δηλώσει και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, «η Αθήνα θα θυμίζει έρημη πόλη» μετά τις 22:00, την ώρα που ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας και λήγει στις 5:00 το πρωί.

Επί ποδός βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί και οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι σαρωτικοί στους δρόμους. Παράλληλα θα υπάρχουν και στα διόδια εντατικοί έλεγχοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 5 χιλιάδες αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στην Αττική και άλλοι 4 χιλιάδες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το σύνθημα που δόθηκε στην πρωινή κυβερνητική σύσκεψη ήταν: «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Περισσότερα από 30 μπλόκα

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια ενώ από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκαν περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία είναι «ενισχυμένα». Μάλιστα, άλλα πέντε μπλόκα πραγματοποιούν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, ειδικά μετά τις 22.00. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ εφάρμοσε αντίστοιχη πρακτική και τις προηγούμενες ημέρες. Εκτός από τους κεντρικούς δρόμους οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν ελέγχους ακόμα και σε γειτονιές θέλοντας να προλάβουν περιπτώσεις «κορωνο-ρεβεγιόν».

Το σχέδιο είναι πιο αυστηρό απο αυτό των Χριστουγέννων και περιλαμβάνει ακόμη και διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα και οι πολίτες που κυκλοφορούν μετά τις 22:00.

Ακόμη και σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τις αναρτήσεις στα social media περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της Αστυνομίας προκειμένου να έχουν εικόνα για καλέσματα σε μυστικά ρεβεγιόν. Ένα άλλο κομμάτι αφορά στις κρυφές χαρτοπαικτικές λέσχες που κάποιοι θα στησουν καθώς το έθιμο της χαρτοπαιξίας είναι διαδεδομένο το διήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Έκλεισαν 6 σταθμοί του Μετρό

Με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας, εξι σταθμοί του Μετρό (γραμμές 1,2,3) έκλεισαν σήμερα Πεμπτη 31 Δεκεμβρίου από τις 19.00, στο πλαίσιο των μέτρων της για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κλειστοί είναι οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μοναστηράκι» και «Ακρόπολη». Οι συρμοί περνούν από τους συγκεκριμένους σταθμούς, αλλά δεν κάνουν στάση.

Ποιες οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Οι μετακινήσεις εκτός νόμου απαγορεύονται υπάρχουν ωστόσο και κάποιες εξαιρέσεις. Αυτές είναι οι εξής:

1. Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)

2. Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης

3. Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

4. Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς

5. Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)

6. Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments