Αθλητισμός

UEFA πρώτοι σκόρερ 2020: Ο Ρομέλου Λουκάκου στην κορυφή της λίστας

UEFA πρώτοι σκόρερ 2020: Ο Ρομέλου Λουκάκου στην κορυφή της λίστας
UEFA πρώτοι σκόρερ 2020: Ο στράικερ της Ίντερ ήταν ο πρώτος σκόρερ στις διοργανώσεις της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Η UEFA παρουσίασε στο επίσημο σάιτ τους πρώτους σκόρερ του 2020 σε όλες τις διοργανώσεις της, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, σε άνδρες και γυναίκες. Πρώτος σκόρερ είναι ο Ρομέλου Λουκάκου αφού με την Ίντερ και το Βέλγιο πέτυχε 16 γκολ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, το «παιδί-θαύμα» της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Νορβηγίας με 14 τέρματα.

Ο Βέλγος άσος, με καταγωγή από το Κονγκό, έχει βρει τον καλό του εαυτό στην Ιταλία και τους «νερατζούρι» μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου δεχόταν πολλές φορές σκληρή (κι άδικη) κριτική. Ο Λουκάκου σημείωσε γκολ σε όλα τα παιχνίδια της Ίντερ στο Europa League την περασμένη σεζόν, ανάμεσα τους και στον τελικό της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Σεβίλη. Σκόραρε, επίσης, από δύο φορές και εντός και εκτός έδρας στα ματς με την Γκλάντμπαχ στο Champions League. Ως συνήθως, ιδιαίτερα αποδοτικός ήταν και με την Εθνική Βελγίου αφού σημείωσε 5 γκολ και έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» εξασφάλισαν τη θέση τους στα τελικά του Nations League.

Από την άλλη, ο Χάαλαντ συνέχισε να σκοράρει με τη φανέλα της Ντόρτμουντ αφού δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα προσαρμογής στο άλμα του από το αυστριακό πρωτάθλημα στη γερμανική Bundesliga. Πέτυχε 8 γκολ στο Champions League (με τα 6 να είναι στη φετινή σεζόν 2020/21 στους ομίλους), ενώ σημείωσε άλλα 6 στο Nations League για τη Νορβηγία. Μαζί με τους Άλβαρο Μοράτα, Νεϊμάρ και Μάρκους Ράσφορντ προηγούνται στη λίστα των σκόρερ του φετινού Champions League, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην πρώτη φάση του Nations League. Όχι κι άσχημα για έναν 20χρονο…

Δείτε τη λίστα με τους πρώτους σκόρερ για τις διοργανώσεις της UEFA το 2020

  • 16 γκολ – Ρομέλου Λουκάκου (Ίντερ/Βέλγιο) 4 στο Champions League, 7 στο Europa League, 5 στο Nations League
  • 14 – Έρλινγκ Χάαλαντ (Μπορούσια Ντόρτμουντ/Νορβηγία) 8 στο Champions League, 6 στο Nations League
  • 11 – Έντι Ενκέτια (Άρσεναλ/Αγγλία) 3 στο Europa League, 8 στα ματς U-21
  • 10 – Οντσόνε Εντουάρ (Σέλτικ/Γαλλία) 1 στο Champions League, 5 στο Europa League, 4 στα ματς U-21
  • 10 – Αμίν Γκουίρι (Λιόν – Νις/Γαλλία) 4 στο Europa League, 3 UEFA Youth League, 3 στα ματς U-21
  • 9 – Φεράν Τόρες (Βαλένθια – Μάντσεστερ Σίτι/Ισπανία) 5 στο Champions League, 4 στο Nations League

Εντυπωσιακή φάση με πρωταγωνιστή τον Ρομέλου Λουκάκου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments