Ελλάδα

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ – Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ – Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι
Νέα μέτρα κορωνοϊός: Η Ελληνική Αστυνομία αλλάζει τα σχέδια της για τους ελέγχους και τα μπλόκα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία μετά την έκτακτη ανακοίνωση των νέων μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με αποτέλεσμα να ανακύπτουν νέα δεδομένα από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου καθώς επιστρέφει το αυστηρότερο lockdown με την αστυνομία να αλλάζει τα σχέδια της για τους ελέγχους και τα μπλόκα.

Έτσι, οι αρμόδιες αρχές προχωρούν σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο με μπλόκα σε «κόκκινες περιοχές» για την κινητικότητα και τον συγχρωτισμό. Το παραπάνω, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ, συνεπάγεται στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές με αύξηση κρουσμάτων.

Πέντε είναι τουλάχιστον οι περιοχές που βρίσκονται σε αυτή τη φάση στο «μικροσκόπιο». Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τον Ασπρόπυργο, (περιοχή που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown ήδη εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες.) το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι.

Aπό τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, όπως φαίνεται, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περιοχές.

Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές «αποστειρώσεις» κεντρικών οδών με αυτό να σημαίνει ότι αυτές θα κυκλωθούν με τουλάχιστον πέντε ή έξι μπλόκα που θα ελέγχουν τις αιτίες μετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.

Πιο αυστηρά μέτρα από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Την αυστηροποίηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας από αύριο το πρωί (3 Ιανουαρίου) στις 06:00 και για μια εβδομάδα, μέχρι δηλαδή τις 06:00 της Δευτέρας, 11 Ιανουαρίου, με την επαναφορά του αυστηρού lockdown και την αναστολή της λειτουργίας όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3 με 10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους και ο στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, με στόχο να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας:

  • Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.
  • Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.
  • Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments