Πολιτική

Εμβολιασμός στην Ελλάδα: Νέα αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΣΥΡΙΖΑ

Εμβολιασμός στην Ελλάδα: Νέα αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΣΥΡΙΖΑ
Εμβολιασμός στην Ελλάδα: «Πλιάτσικο και ανικανότητα», όσο αφορά στον κυβερνητικό σχεδιασμό των εμβολιασμών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την απάντηση του υπουργείου Υγείας να μην αργεί.

Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα ξεκίνησε προς το τέλος του Δεκεμβρίου του 2020 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να κάνουν την αρχή. Και όπως είναι αναμενόμενο, η αντιπαράθεση δεν άργησε να έρθει.

«Πλιάτσικο και ανικανότητα», όσο αφορά στον κυβερνητικό σχεδιασμό των εμβολιασμών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αφού είδαμε πρώτα φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών, σήμερα, από όλη τη χώρα, έρχονται νέες καταγγελίες».

«Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και η απάντηση από το υπουργείο Υγείας δεν άργησε να έρθει. «Η χρονιά άλλαξε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Ακόμα και στο κρίσιμο θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε σήμερα νέο πεδίο μικροκομματικής αντιπολίτευσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή του αρμόδιου υπουργείου.

Και υπογραμμίζεται ότι «το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, σε 9 Νοσοκομεία της χώρας. Ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών αρχίζει στις 4/1 και θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα μπαίνουν στη μάχη 42 επιπλέον Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά. Δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας» και ως εκ τούτου, «δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», τονίζει σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Μέχρι σήμερα στις 12:00, είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί» αναφέρει ο κ. Θεμιστοκλέους, που επισημαίνει πως «Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4 Ιανουαρίου έως 20 Ιανουαρίου σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί».

Και εξηγεί: «Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments