Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής
Άνοιγμα σχολείων: Στόχος της κυβέρνησης είναι να χτυπήσει το κουδούνι στις 11 Ιανουαρίου.

Σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να συζητηθεί πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσουν αν επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τους. Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί είχαν συνεδριάσει και την προηγούμενη Τρίτη και δεν είχαν λάβει κάποια τελική απόφαση, για το πότε θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία.

Πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, είχαν αναφέρει ότι η πλειονότητα των επιστημόνων είχε ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων το συντομότερο δυνατόν, εφ’ όσον όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν. Άλλωστε, ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει ανακοινώσει το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, εξηγώντας πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας την τρέχουσα εβδομάδα, έχει να κάνει με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία τη συγκεκριμένη ημέρα.

«Στόχος είναι να φτάσουμε με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στη σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας, δίνοντας το στίγμα των στόχων της κυβέρνησης.

Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων:

Σύμφωνα με μέχρι τώρα πληροφορίες, τα μέτρα στα σχολεία θα είναι αυστηρότερα. Η κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα διενεργούνται τεστ σε μεγαλύτερους μαθητές (γυμνασίων και λυκείων), ενώ υπάρχει η σκέψη να εφαρμοστεί ένα κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments