Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Στις 11 Ιανουαρίου να λειτουργήσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία προτείνει η επιτροπή

Άνοιγμα σχολείων: Στις 11 Ιανουαρίου να λειτουργήσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία προτείνει η επιτροπή
Άνοιγμα σχολείων: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προτείνει το άνοιγμα μόνο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών.

Ναι στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου λέει η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή στην πλειοψηφία της παρέμεινε στην ίδια απόφαση που είχε λάβει και στην συνεδρίαση προ εορτών, δηλαδή στο άνοιγμα μόνο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων στις 11 Ιανουαρίου υπό αυστηρά μέτρα.

Η επιτροπή μάλιστα κατέθεσε και συγκεκριμένο σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα γίνει με την διενέργει τεστ και την διαφοροποίηση ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης μαθημάτων. Στο επόμενο διάστημα και με βάση τις εξελίξεις θα εξεταστεί και το άνοιγμα των Γυμνασίων και της 1ης και 2ας Λυκείου.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων:

  • Τη διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό.
  • Την εφαρμογή πλάνου διαφοροποίησης των ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αυτό αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά όπου τα παιδιά συνοδεύονται για τη μετάβαση και αποχώρηση από τα σχολεία.
  • Παράλληλα θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες είναι η άνοδος των κρουσμάτων στην Αττική. Πολλοί από τους ειδικούς έχουν κατά καιρούς τονίσει ότι η διασπορά του ιού στην Αττική θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως, το περιστασιακό και μερικό άνοιγμα της κοινωνίας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επέφερε αύξηση της κινητικότητας κατά 20 έως 30%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments