Αθλητισμός

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: 1-0

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: 1-0
ΑΕΚ - Παναιτωλικός: Πήρε το «τρίποντο» η Ένωση.

Η ΑΕΚ επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 στο ματς για την 15η αγωνιστική της Super League με γκολ του Κώστα Γαλανόπουλου στο 41ο λεπτό του αγώνα. Έτσι, η Ένωση επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, αν και δεν έθελξε με την απόδοσή της. Θετικό για τους «κιτρινόμαυρους» και ότι κράτησαν το μηδέν στην άμυνά τους μετά από 13 ολόκληρα ματς που δέχονταν γκολ.

Η εξέλιξη του ματς

Η ΑΕΚ είχε την κυριαρχία στο πρώτο εικοσάλεπτο, όπου έβγαλε επιθετικές προσπάθειες με κύριο εκφραστή αυτών τον Τάνκοβιτς, με τον Γκαρσία να έχει ενεργό συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι. Ωστόσο η Ένωση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις καλές στιγμές που είχε, με χαρακτηριστικότερες τις ευκαιρίες του Σουηδού στο 28′ και στο 33′. Στην πρώτη συνέκλινε από αριστερά και σούταρε, αλλά ο Κνετ είχε καλύψει την κλειστή του γωνία και εξουδτέρωσε την προσπάθειά του, ενώ στη δεύτερη το σουτ του κόντραρε σε σώματα.

Εκεί που ο Παναιτωλικός άρχισε να ανεβαίνει και να ισορροπεί, η ομάδα του «Δικέφαλου» κατάφερε να προηγηθεί σε μία ανύποπτη φάση. Ύστερα από σουτ του Μπακάκη που πήρε διαγώνια τροχιά προς τ’ αριστερά, ο Μάνταλος πρόλαβε την μπάλα και τη γύρισε ψύχραιμα στη μικρή περιοχή, όπου ήρθε ο Γαλανόπουλος και σε κενή εστία την έσπρωξε στα δίχτυα.

Τραυματίστηκε ο Λιβάι Γκαρσία

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη, αφού έχασε τον Λιβάι Γκαρσία από τραυματισμό και στη θέση του μπήκε ο Λιβάγια, ο οποίος είχε χαμένη ευκαιρία στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 51′. Εφτά λεπτά αργότερα ο Κροάτης είχε άλλη μία καλή στιγμή απέναντι στον Κνετ, χωρίς να καταφέρει να τη μετουσιώσει σε γκολ, αφού προηγουμένως οι κιτρινόμαυροι παραλίγο να δεχτούν γκολ στο 53′ μετά από ασυνεννοησία του Τσιγκρίνσκι με τον Νεντελτσιάρου.

Στο 62′ ο Ολιβέιρα που ήταν σε ένα ακόμα ματς ωσεί παρών είχε ευκαιρία να σκοράρει, αλλά και πάλι ο Κνετ κράτησε το σκορ. Στη συνέχεια το ματς έχασε ρυθμό λόγω των πολλών αλλαγών. Στα τελευταία λεπτά και με τις αλλαγές του Χιμένεθ η ΑΕΚ έδειξε, ότι είχε ως στόχο τη διατήρηση του σκορ, ωστόσο παρότι ο Ισπανός θωράκισε τη μεσαία γραμμή και την άμυνά του, ήταν μονίμως χωρίς συγκέντρωση με αποτέλεσμα να φλερτάρει με την ψυχρολουσία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μιτάι (79′ Ινσούα), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (67′ Σβάρνας), Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Μάνταλος (79′ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (67′ Σιμόες), Γκαρσία (50′ Λιβάια), Ολιβέιρα

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα (63′ Μάζουρεκ), Κωνσταντόπουλος, Μαλής, Τζανακάκης (69′ Αριγίμπι), Λιάβας, Τσιγγάρας, Ταχάρ (76′ Γιάκολις), Ντάλσιο, Μανθάτης (69′ Μεντίνα), Βέργος (63′ Αζάντι)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments