Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Επίδομα θέρμανσης: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Επίδομα θέρμανσης: Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσει η πλατφόρμα. Πότε αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα στους δικαιούχους.

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα myΘέρμανση. Η προθεσμία για την υποβολή στοιχείων παραστατικών για αγορές λοιπών καυσίμων θέρμανσης εκτός του πετρελαίου, που τιμολογήθηκαν από 1/10/2020 μέχρι 31/12/2020, λήγει στις τις 11 Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικά τα εισοδηματικά κριτήρια:

  • 12.000 ευρώ για άγαμο
  • 22.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια
  • 20.000 ευρώ για οικογένεια χωρίς τέκνα, +2.000 ευρώ για κάθε τέκνο

Το myΘέρμανση είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης και απευθύνεται σε όσους καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) και πληρούν τα κριτήρια χορήγησης με βάση το άρθρο 2 της Απόφασης A.1275/15-12-2020.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, πρέπει να συνδεθούν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myΘέρμανση χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε (5) ετών.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές:

  • Στην πρώτη, με τίτλο «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
  • Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι πριν την οριστικοποίηση της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet θα πρέπει να έχει δηλωθεί ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο οποίος ανήκει στον δικαιούχο και στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος.

Το επίδομα θα δοθεί στους δικαιούχους σε δύο δόσεις, με τους πρώτους να το λαμβάνουν τέλος Ιανουαρίου και τους δεύτερους έως τον Μάρτιο. Η εφαρμογή υποβολής/διαχείρισης αιτήσεων έγκρισης απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι υποψήφιο για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments