Διεθνή

Καπιτώλιο: Το CNN κάνει λόγο για εκκένωση του χώρου με δακρυγόνα και καπνογόνα

Καπιτώλιο: Το CNN κάνει λόγο για εκκένωση του χώρου με δακρυγόνα και καπνογόνα
Καπιτώλιο: Το αμερικάνικο δίκτυο περιγράφει πώς εκκενώθηκε ο χώρος.

Το CNN σε ρεπορτάζ του περιγράφη την εκκένωση του Καπιτωλίου μετά τα τρομερά επεισόδια που έλαβαν χώρα. Με το Καπιτώλιο να έχει καταληφθεί από τους διαδηλωτές και την κατάσταση να παραμένει έκκρυθμη, οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων έδωσαν εντολή αρχικά για χρήση καπνογόνων.

Κι αυτό για να μπορέσουν να βοηθήσουν να αποχωρήσουν σιγά-σιγά οι εργαζόμενοι και όσοι (κυρίως δημοσιογράφοι) βρίσκονταν εκεί για να καλύψουν τα γεγονότα.

Στη συνέχεια, όμως, όπως αναφέρει το CNN, επικαλούμενο τις περιγραφές του δημοσιογράφου του Manu Raju, έκανε λόγο για εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

«Οι διαδηλωτές κατέστρεψαν σχεδόν τα πάντα στο κτήριο. Έβλεπες παντού σκουπίδια, σπασμένα αντικείμενα, ενώ εξίσου έντονη ήταν και η μυρωδιά από τα δακρυγόνα σε όλους τους ορόφους», ανέφερε ο Raju τονίζοντας ότι την ώρα που αποχωρούσαν δεν διέκρινε διαδηλωτές εντός του κτιρίου.

Πολλοί αστυνομικοί είναι τραυματισμένοι μετά τα σοβαρά επεισόδια

Πολλοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί στο Καπιτώλιο. Τουλάχιστον ένας έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Στο μεταξύ, αρκετά εκλεγμένα μέλη του Κογκρέσου καταγγέλλουν μια απόπειρα «πραξικοπήματος» με επικεφαλής τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι κατάφεραν να εισβάλουν στο Καπιτώλιο, με ορισμένους από τους αυτούς τους εκλεγμένους αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι αυτή η ενέργεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

«Είμαστε μάρτυρες μιας απόπειρας πραξικοπήματος που ενθαρρύνεται από τον εγκληματία του Λευκού Οίκου. Είναι καταδικασμένη να αποτύχει», ανέφερε στο Twitter ο Δημοκρατικός βουλευτής Γουίλιαμ Πασκρέλ, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό δεν είναι μια διαδήλωση. Αυτό είναι μια απόπειρα πραξικοπήματος», δήλωσε η βουλευτίνα Νταϊάνα Ντεζίτ από την πλευρά της, καταγγέλλοντας την «αναρχία που προκάλεσε ο δικός μας πρόεδρος».

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και ένα σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που μια γυναίκα πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο. Προσοχή, σκληρές εικόνες:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments