Κόσμος

«Ναι» από Γαλλία, Βρετανία στο εμβόλιο της Moderna – Αποφάσεις από τις αρχές της ΕΕ για AstraZeneca

«Ναι» από Γαλλία, Βρετανία στο εμβόλιο της Moderna – Αποφάσεις από τις αρχές της ΕΕ για AstraZeneca
εμβόλιο της Moderna: Η Βρετανία ανακοίνωσε πως συμφώνησε για την αγορά άλλων 10 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Moderna, το οποίο υπολογίζει ότι θα αρχίσει να χορηγεί από την άνοιξη.

Οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε Γαλλία μετά και την Ιταλία, αλλά και Βρετανία ενέκριναν τη χρήση του εμβολίου της Moderna εναντίον της COVID-19.

Στη Γαλλία ο Alain Fischer, ο ανοσολόγος που συντονίζει τη στρατηγική εμβολιασμού, είπε νωρίτερα την Παρασκευή ότι οι πρώτες δόσεις αναμένεται να φτάσουν στη Γαλλία τις ερχόμενες μέρες. Η Βρετανία ανακοίνωσε πως συμφώνησε για την αγορά άλλων 10 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Moderna, το οποίο υπολογίζει ότι θα αρχίσει να χορηγεί από την άνοιξη.

Τρία εμβόλια εναντίον της COVID-19 έχουν μέχρι τώρα εγκριθεί για χρήση στη Βρετανία, με εκείνα των Pfizer/BioNTech και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca να χορηγούνται ήδη. Η Βρετανία έχει παραγγείλει τώρα 17 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna και οι παραδόσεις θα αρχίσουν να διανέμονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την άνοιξη, εφόσον η Moderna διευρύνει την ικανότητα παραγωγής της.

«Έχουμε εμβολιάσει ήδη σχεδόν 1,5 εκατ. ανθρώπους σε όλο το ΗΒ και το εμβόλιο της Moderna θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα ακόμη περισσότερο όταν οι δόσεις καταστούν διαθέσιμες την άνοιξη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Το εμβόλιο της Moderna είναι αποτελεσματικό κατά 94% στην πρόληψη της ασθένειας στις κλινικές δοκιμές τελευταίου σταδίου και η χρήση του έχει ήδη εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εν τω μεταξύ η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα ανακοίνωσε ότι η απόφαση για έγκριση της χρήσης του εμβολίου AstraZeneca-Oxford θα μπορούσε να ληφθεί έως το τέλος του μήνα.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από πίεση των κρατών μελών να επιταχύνει τη διάθεση εμβολίων κατά του ιού, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 600.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την ήπειρο. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων με έδρα το Άμστερνταμ δήλωσε ότι αναμένει από την AstraZeneca να υποβάλει τη σχετική αίτηση για το εμβόλιο την επόμενη εβδομάδα. Ανάλογα με δεδομένα και την πρόοδο της αξιολόγησης οι αποφάσεις αναμένονται μέχρι τέλη του μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments