Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί ότι η πιο σκληρή φάση της πανδημίας έρχεται

Γερμανία κορωνοϊός: Η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί ότι η πιο σκληρή φάση της πανδημίας έρχεται
Γερμανία κορωνοϊός: Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας».

Το όριο των 40.000 νεκρών από κορωνοϊό στη Γερμανία, ξεπέρασε σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε το ινστιτούτο επιδημιολογικής επιτήρησης Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Η Γερμανία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 465 θανάτους από κορωνοϊό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους από την αρχή της πανδημίας σε 40.343, όπως διευκρίνισε το ινστιτούτο. Περισσότεροι από 1,9 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί μέχρι σήμερα, με σχεδόν 17.000 νέα κρούσματα να έχουν καταγραφεί από το Σάββατο 9 Ιανουαρίου.

Από τη μεριά της, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας». Στο χθεσινό εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η Γερμανίδα πολιτικός προειδοποίησε πως οι πλήρεις συνέπειες από την αύξηση των κοινωνικών επαφών στη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους δεν φαίνονται ακόμα στις στατιστικές.

Η ίδια εξήγησε στους Γερμανούς πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας» μέχρι σήμερα, καθώς πολλοί γιατροί και ιατρικό προσωπικό εργάζονται αυτή τη στιγμή στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Ενδεικτικό της ανησυχίας στην εν λόγω χώρα είναι ότι παρατείνει και ενισχύει το μερικό lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και προτρέπει τους πολίτες να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις επαφές τους.

Η Μέρκελ παραδέχθηκε πως η εκστρατεία εμβολιασμού πήρε χρόνο για να ξεκινήσει μα «ο ρυθμός θα επιταχυνθεί», διαβεβαίωσε. «Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να πούμε: θα έχουμε αρκετά διαθέσιμα εμβόλια για όλους στη Γερμανία», τόνισε.

Να αναφέρουμε πως περισσότεροι από 5.000 νοσούντες με κορωνοϊό βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία, στις οποίες άνω του 80% των κλινών είναι γεμάτες. Τα σχολεία, όπως και τα περισσότερα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Άλλωστε και ο Εμανουέλ Μακρόν και η Άνγκελα Μέρκελ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι «αποφασισμένοι να συνεχίσουν» τη συλλογική στρατηγική αγοράς εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρόσφατα δέχτηκε έντονες επικρίσεις συγκεκριμένα στη Γερμανία.

«Αυτός ο ευρωπαϊκός συντονισμός αναμένεται να καλύπτει ταυτόχρονα τις παραγγελίες των εμβολίων και τις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη», εξήγησε το Ελιζέ σε ανακοίνωση, μετά τις διαδοχικές εκκλήσεις του Γάλλου προέδρου στη Γερμανίδα καγκελάριο και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments