Ελλάδα

Lockdown: Ανοίγουν πάλι τα καταστήματα – Ποια είναι η ημερομηνία

Lockdown: Ανοίγουν πάλι τα καταστήματα – Ποια είναι η ημερομηνία
Lockdown: Όπως όλα δείχνουν τα καταστήματα θα λειτουργήσουν και πάλι το επόμενο διάστημα.

Μετά το άνοιγμα των σχολείων, ένα θέμα που απασχολεί τους ειδικούς αλλά και τον κόσμο είναι το πότε θα μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι τα καταστήματα του λιανικού εμπορείου. Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες τα καταστήματα λειτουργούσαν με το Click away, αλλά αποφασίστηκε η παύση του προκειμένου να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία. Μπορεί αυτή την εβδομάδα να μην άνοιξαν τα μαγαζιά ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Άλλωστε όπως έγινε γνωστό η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάζει κάθε φορά προς το τέλος της εβδομάδας και θα αποφασίζει τα πέτρα που θα ισχύουν για την επόμενη. Με λίγα λόγια αν τα νούμερα είναι μειωμένα τότε θα υπάρχει μια μικρή χαλάρωση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται πιο σκληρά μέτρα. Η επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι την Πέμπτη και όπως όλα δείχνουν θα ανάψει το “πράσινο φως” για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Πότε θα ανοίξουν και πάλι τα καταστήματα

Από τη στιγμή που η επιτροπή θα πάρει αποφάσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, όλα δείχνουν ότι τα καταστήματα θα δουλέψουν και πάλι στις 18 Ιανουαρίου. Αυτό αποκάλυψε το Mega το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται να λειτουργήσει και πάλι το Click Away, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και το click inside. Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των πελατών μέσα σε ένα κατάστημα θα εξαρτηθεί από τα τετραγωνικά του καταστήματος, ενώ θα υπάρχει και χρονικό περιθώριο για την παρουσία μέσα στο μαγαζί. Για την έλευση στο κατάστημα, απαιτείται ραντεβού, το οποίο κατοχυρώνεται και ορίζεται με μήνυμα στο κινητό μας τηλέφωνο.

Με αυτό τον τρόπο θα ξεμπλοκαριστούν χιλιάδες παραγγελίες που είχαν γίνει μέσω του click away και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής τους ενώ οι καταναλωτές έχουν ήδη πληρώσει για τις αγορές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Φυσικά στον ορίζοντα δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για άμεσο άνοιγμα της εστίασης ή των γυμναστηρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments