Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Πάνω από 12.000 τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου

Γερμανία κορωνοϊός: Πάνω από 12.000 τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου
Γερμανία κορωνοϊός: «Επελαύνει» ο ιός στη Γερμανία. Τι αναφέρουν οι τελευταίες ανακοινώσεις.

Συνεχίζει να σαρώνει ο κορωνοϊός στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκε κατά 12.802 τις προηγούμενες 24 ώρες, φτάνοντας τα 1.933.826. Παράλληλα, ακόμη 891 ασθενείς με την covid-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φτάνει ως εδώ τους 41.577 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα, επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά την προοπτική πασχαλινών διακοπών εμφανίστηκε ο εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας για τον Τουρισμό, Τόμας Μπαράις.

Ο Μπαράις εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί έως την εορτή του Αγίου Πνεύματος (24 Μαΐου για την Δυτική Εκκλησία). «Πιστεύω ότι τα ταξίδια είναι κάτι που δεν μπορούμε να φανταστούμε για τους επόμενους δύο, τρεις μήνες», δήλωσε ο κ. Μπαράις μιλώντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL και ntv. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ελπίζει η κατάσταση να έχει βελτιωθεί έως την εορτή του Αγίου Πνεύματος και ότι το καλοκαίρι θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα περιθώρια για ταξίδια.

Η πιο σκληρή φάση της πανδημίας έρχεται.

Τις προηγούμενες ημέρες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας». Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η Γερμανίδα προειδοποίησε πως οι πλήρεις συνέπειες από την αύξηση των κοινωνικών επαφών στη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους δεν φαίνονται ακόμα στις στατιστικές.

Η ίδια εξήγησε στους Γερμανούς πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας» μέχρι σήμερα, καθώς πολλοί γιατροί και ιατρικό προσωπικό εργάζονται αυτή τη στιγμή στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Ενδεικτικό της ανησυχίας στην εν λόγω χώρα είναι ότι παρατείνει και ενισχύει το μερικό lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και προτρέπει τους πολίτες να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις επαφές τους.

Η Μέρκελ παραδέχθηκε πως η εκστρατεία εμβολιασμού πήρε χρόνο για να ξεκινήσει μα «ο ρυθμός θα επιταχυνθεί», διαβεβαίωσε. «Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να πούμε: θα έχουμε αρκετά διαθέσιμα εμβόλια για όλους στη Γερμανία», τόνισε.

Σημειώνεται πως περισσότεροι από 5.000 νοσούντες με κορωνοϊό βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία, στις οποίες άνω του 80% των κλινών είναι γεμάτες. Τα σχολεία, όπως και τα περισσότερα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments