Αθλητισμός

Τότεναμ: Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο παραχώρησε ισοπαλία στη Φούλαμ

Τότεναμ: Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο παραχώρησε ισοπαλία στη Φούλαμ
Τότεναμ: Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Καβαλέιρο.

Η Τότεναμ έχασε μεγάλη ευκαιρία το βράδυ της Τετάρτης (13 Ιανουαρίου) για να βρεθεί στο -4 από την κορυφή, στην εξ αναβολής αναμέτρηση που έγινε στο Λονδίνο.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο λοιπόν, παραχώρησε ισοπαλία στη Φούλαμ, η οποία δίνει μεγάλη μάχη για να απομακρυνθεί από την… ουρά της βαθμολογίας. Οι «πετεινοί», μάλιστα, προηγήθηκαν με τον Χάρι Κέιν στο 25ο λεπτό, αλλά στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Καβαλέιρο.

Με αργά και σταθερά βήματα η Μάντσεστερ Σίτι πλησίασε ακόμα περισσότερο προς την κορυφή της Premier League, μετά από τη σημερινή της νίκη με 1-0 επί τη Μπράιτον, για την 18η αγωνιστική.

Το τέταρτο σερί «τρίποντο» για το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα προήλθε από το γκολ του 20χρονου μέσου Φιλ Φόντεν σχεδόν στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Γκολ που έφερε τους «πολίτες» στο -4 από την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ, ενώ έχουν κι ένα ματς λιγότερο που σημαίνει πως είναι δυνατό να βρεθούν και στο -1.

Μια ομάδα με μεγάλη ιστορία

Να αναφέρουμε πως η Τότεναμ ιδρύθηκε το 1882, ως Hotspur F.C., και έπαιξε στο πρωτάθλημα του νότου ως το 1908, όταν εισήλθε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Πριν από αυτήν την άνοδο, η Τότεναμ είχε κατακτήσει το κύπελλο Αγγλίας το 1901, και έγινε η μόνη ομάδα που δεν συμμετείχε σε μεγάλη κατηγορία από την ίδρυση του συστήματος Football League.

Από τότε, η Τότεναμ έχει κερδίσει το κύπελλο Αγγλίας ακόμα 7 φορές, το πρωτάθλημα 2 φορές, το Λιγκ Καπ 4, το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 2, ενώ έχει κατακτήσει και το Κύπελλο Κυπελλούχων. Η κατάκτηση του τελευταίου το 1963 έκανε την Τότεναμ την πρώτη αγγλική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο.

Τι ισχύει για τον Χάρι Γουίνκς;

Πάντως, ο Χάρι Γουίνκς μπορεί να είναι δυσαρεστημένος για την αγωνιστική μεταχείριση του στην Τότεναμ τη φετινή σεζόν από τον Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε πως τον υπολογίζει και δεν πρόκειται να παραχωρηθεί.

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής αμυντικός μέσος την περασμένη σεζόν είχε 31 συμμετοχές, αλλά φέτος λίγες, καθώς οι Τανγκί Ντομπελέ και Πιέρ Εμίλ Χόιμπεργκ είναι βασικοί στις επιλογές του Μουρίνιο.

Η Βαλένθια ενδιαφέρεται για την απόκτηση του, αλλά ο Πορτογάλος κόουτς ήταν κατηγορηματικός. «Ο Χάρι είναι καλός παίκτης και δεν θα φύγει. Θα μείνει στην ομάδα και θα του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον», τόνισε σχετικά ο Μουρίνιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments