Πολιτική

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ορκίστηκε μετά από 18 μήνες – Γιατί δικαιούται αποζημίωση

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ορκίστηκε μετά από 18 μήνες – Γιατί δικαιούται αποζημίωση
Παναγιώτης Κουρουμπλής: Μπήκε και οριστικό τέλος στο θρίλερ που είχε καταγραφεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου για την τέταρτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών.

Μετά από 18μ μήνες αναμονής, ο Έλληνας πολιτικός Παναγιώτης Κουρουμπλής ορκίστηκε χθες Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, εκ νέου βουλευτής, μετά την πρόσφατη κοινοποίηση στη Βουλή της απόφασης του εκλογοδικείου για την επικράτησή του έναντι του ανθυποψηφίου του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Θυμίζουμε πως ο κος Κουρουμπλής, αμέσως μετά τις εκλογές, είχε προσφύγει στο εκλογοδικείο ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων έναντι του συνυποψηφίου του βουλευτή στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας. Σύμφωνα με την απόφαση του εκλογοδικείου λοιπόν, ο κ. Κουρουμπλής έλαβε 226 περισσότερους ψήφους έναντι του κ. Παπαχριστόπουλου.

Με αυτό τον τρόπο μπήκε και οριστικό τέλος στο θρίλερ που είχε καταγραφεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου για την τέταρτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών. Οι πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ αναφέρουν πως η επανακαταμέτρηση κατέδειξε διαφορά 226 ψήφων υπέρ του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος καταλαμβάνει οριστικά πλέον της έδρα, ενώ αναμένεται να λάβει και μέρος της αποζημίωσης που δικαιούται.

Η πολιτική σταδιοδρομία του Παναγιώτη Κουρουμπλή μέχρι σήμερα

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1996 εκλέγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τυφλός βουλευτής και είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Εκλέχτηκε τρεις φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας (1996, 2000, 2009). Την περίοδο 1993 με 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, του Υπουργείου Υγείας. Ήταν ο πρώτος τυφλός, που τότε κατελάμβανε τόσο υψηλή κυβερνητική θέση.

Το 2010, ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, ενώ το 2011 αποστασιοποιήθηκε, καταψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο. Για τον λόγο αυτό τον διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών και αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τον Ιανουάριο του 2015, εξελέγη πάλι βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών. Στις 27 Ιανουαρίου 2015 ορίστηκε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, επανεξελέγη βουλευτής και στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ορίστηκε, πρώτος τη τάξει υπουργός, ως υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Είχε στην εποπτεία του τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Μακεδονίας Θράκης. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και διατήρησε το αξίωμα έως τις 29 Αυγούστου 2018. Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών και εξελέγη βουλευτής. Ωστόσο από λάθος στην καταμέτρηση των ψήφων λόγω της μικρής διαφοράς με τον πρώτο επιλαχόντα, Θανάση Παπαχριστόπουλο, δεν παρέλαβε την έδρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments