Ελλάδα

Κορωνοϊός πρόστιμο: Αυξάνεται από τα 300 στα 500 ευρώ

Κορωνοϊός πρόστιμο: Αυξάνεται από τα 300 στα 500 ευρώ
Κορωνοϊός πρόστιμο: Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα μεγαλύτερο χρηματικό ποσό.

Από την έναρξη του πρώτου lockdown μέχρι και σήμερα η αστυνομία πραγματοποιεί χιλιάδες ελέγχους για την τήρηση των μέτρων σε όλο τη χώρα. Φυσικά όταν οι αρχές εντοπίζουν κάποιον που παραβιάζει τα μέτρα του κάνουν συστάσεις και του κόβουν πρόστιμο. Αρχικά αυτό ήταν στα 150 ευρώ και στη συνέχεια αυξήθηκε στα 300 ευρώ κατά τη έναρξη του δεύτερου lockdown. Οι γιορτές πέρασαν και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι την αγορά.

Το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων θα γίνει κάτω από αυστηρούς κανονισμούς. Η κυβέρνηση θέλοντας να σιγουρευτεί για την πειθαρχία των πολιτών αποφάσισε να αυξήσει εκ νέου το ποσό του πρόστιμου για τις άσκοπες μετακινήσεις. Μάλιστα την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πλέον το πρόστιμο για τους απείθαρχους έχει αυξηθεί στα 500 ευρώ. Θυμίζουμε ότι το πρόστιμο επιβάλλεται:

  • Για μετακίνηση για ψευδείς λόγους
  • Για μετακίνηση χωρίς SMS
  • Για τη μη χρήση μάσκας και τη μη τήρηση αποστάσεων

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή σχετικά με το θέμα:

«Κάθε μηνάς Lockdown στοιχίζει στην ελληνική Οικονομία πάνω από 3 δισ. Ευρώ» είπε, συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός και τόνισε «εξ ου και η ώρα να πάρουμε σταδιακά το ρίσκο της σταδιακής επαναλειτουργίας της οικονομίας, εφ όσον το εισηγηθούν οι ειδικοί». Εξειδικεύοντας στη συνέχεια την αναφορά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «το click away δούλεψε για ορισμένους κλάδους, όχι τόσο στην ένδυση και την υπόδηση. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο σταδιακό άνοιγμα της Οικονομίας, από Δευτέρα.

Το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. θέλω να είμαι ξεκάθαρος πως κάθε άνοιγμα της οικονομίας προκαλεί λελογισμένη αύξηση κρουσμάτων».Και αυτό «όσο δεν προσθέτει πίεση στο ΕΣΥ, μπορούμε να το αντέξουμε».

Επίσης, ο πρωθυπουργός προανήγγελλε και νέα οικονομική στήριξη σε όσους πλήττονται από την πανδημία λέγοντας πως «η κάλυψη του ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται για το μήνα Φεβρουάριο» αλλά και πως «επεκτείνονται για δυο μήνες ακόμη όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments