Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 16/01: Στις οι 510 νέες μολύνσεις – 20 νεκροί και 323 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 16/01: Στις οι 510 νέες μολύνσεις – 20 νεκροί και 323 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 16/01: Ακόμα είκοσι συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να παραμένει υψηλός.

Σε τριψήφια νούμερα συνεχίζουν να κινούνται η ημερήσιες μολύνσεις από κορωνοϊό με τα σημερινά κρούσματα να φτάνουν τα 510. Την ίδια στιγμή, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω Infographic οι θάνατοι συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν φτάσει τους 5441.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148370, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5721 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45355 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

323 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 225 (69.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1028 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5441 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3213 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα κρούσματα παγκόσμια και το καμπανάκι του ΠΟΥ για την μετάλλαξη

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 2.009.991 ανθρώπους παγκοσμίως. Περισσότερα από 93.803.240 κρούσματα έχουν επισήμως διαγνωστεί από την έναρξη της πανδημίας, εκ των οποίων τουλάχιστον 57.889.800 θεωρείται σήμερα ότι έχουν αποθεραπευτεί.

Την ίδια ώρα ο ΠΟΥ κάνει δραματική έκκληση για τον αγώνα κατά του Covid-19 που προσπαθεί να μεταλλαχθεί. Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επεκτείνει τις αναλύσεις για την αλληλουχία του γονιδιώματος των παραλλαγών του νέου κορωνοϊού, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές και προκαλούν φόβους για αναζωπύρωση της πανδημίας. Παράλληλα, η Επιτροπή που συνεδρίασε την Πέμπτη με τηλεδιάσκεψη, διαφώνησε «επί του παρόντος» στην καθιέρωση πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της Covid-19 ως προϋπόθεση για την είσοδο σε μια χώρα διεθνών ταξιδιωτών.

Όσον αφορά τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, η Επιτροπή ζητεί παγκόσμια επέκταση της γονιδιωματικής αλληλούχησης και της ανταλλαγής δεδομένων, καθώς και μεγαλύτερη επιστημονική συνεργασία για την αντιμετώπιση των «θεμελιωδών αγνώστων» που παραμένουν. Καλεί επίσης τον ΠΟΥ να αναπτύξει ένα «τυποποιημένο σύστημα» ονομασίας των νέων παραλλαγών που να αποφεύγει κάθε «στιγματισμό» γεωγραφικό ή πολιτικό. Η επιτροπή συνεδριάζει συνήθως κάθε τρεις μήνες, αλλά ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγκέσους αποφάσισε να την συγκαλέσει δύο εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο για να συζητηθούν συγκεκριμένα οι παραλλαγές του νέου κορωνοϊού, που είναι πιο μεταδοτικές και προκαλούν φόβους για νέα έκρηξη της πανδημίας σε ορισμένες χώρες. Οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής ζητούν επίσης την ενίσχυση του πλαισίου παρακολούθησης των κινδύνων που σχετίζονται με τις παραλλαγές του ιού που προκαλεί την Covid-19, επιταχύνοντας τη συνεργασία και εναρμονίζοντας την έρευνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments