Οικονομία

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Οι ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Οι ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων
ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Τις προσεχείς ημέρες ξεκινά μπαράζ πληρωμών σε χιλιάδες δικαιούχους για επίδομα ενοικίου, γέννας, στέγασης, προνοιακά και διατροφικά επιδόματα.

Χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αναμένεται να δουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες χιλιάδες δικαιούχοι των επιδομάτων του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ποια επιδόματα θα πληρωθούν

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  • Επίδομα γέννας
  • Επίδομα Στέγασης
  • Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
  • Στεγαστική Συνδρομή
  • Σύνταξη Υπερηλίκων
  • Επίδομα Ομογενών
  • Οικονομική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Τα χρήματα θα πιστωθούν από τον Οργανισμό στους δικαιούχους την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα 29 Ιανουαρίου 2021.Για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το επίδομα ενοικίου η πληρωμή του Ιανουαρίου 2021, αφορά τους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση έως και 31 Δεκεμβρίου 2020 και έχει εγκριθεί.

Παροχές και υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα που δίνεται σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Αποτελεί ένα αναγκαίο δίχτυ προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού. Η κρατική μέριμνα για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θωρακίζεται με το Άρθρο 21 του Συντάγματος.

Ανασφάλιστοι υπερήλικες

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το οποίο αναλαμβάνει ο ΟΠΕΚΑ υψώνει ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο.

Αγροτική Εστία

Σκοπός του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας είναι η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, διακοπών και εκδρομών, όπως επίσης η δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου, η δωρεάν παροχή βιβλίων, καθώς και η παροχή χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Για το έτος 2020 και μετά, νοούνται οι περιοχές με σημαντικά φυσικά μειονεκτήματα και οι περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα, όπως αυτές καθορίστηκαν στα σχετικά Παραρτήματα του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας».

Το χορηγούμενο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι:

  • 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3000 ευρώ
  • 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3000.01 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ

Προϋποθέσεις χορήγησης της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης:

  • Τα μέλη της οικογένειας να κατοικούν μόνιμα σε ορεινές ή και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον δύο (2) έτη πριν την υποβολή της αίτησης
  • Το ετήσιο οικογενειακό επίδομα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments