Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε η παράταση – Ποιους αφορά

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε η παράταση – Ποιους αφορά
Τέλη κυκλοφορίας: Προθεσμία μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2021 έχουν οι κάτοχοι ΙΧ προκειμένου να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας

Προθεσμία μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2021 έχουν οι κάτοχοι ΙΧ προκειμένου να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας και να μην τους επιβληθεί πρόστιμο.  Το φετινό ειδοποιητήριο, που είναι διαθέσιμο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλoφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Πως θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Με κωδικούς στο TAXISnet

  • Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή
  • Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

Χωρίς κωδικούς TAXISnet

  • Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
  • Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
  • Πληρωμή μέσω e-banking

Τα φετινά ειδοποιητήρια της ΑΑΔΕ περιλαμβάνουν έναν QR code. Πατώντας το συγκεκριμένο εικονίδιο, ανοίγει η κάμερα του κινητού τηλεφώνου, την εστιάζετε στο QR code των τελών κυκλοφορίας και τότε συμπληρώνονται αυτόματα τα τρία αναγκαία πεδία:

  • ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος
  • το ΑΦΜ
  • ο κωδικός/ταυτότητα πληρωμής (RF και 22 αριθμοί)

Σε κάποιες εφαρμογές e-banking συμπληρώνεται αυτόματα και το ποσό των τελών κυκλοφορίας, ενώ σε άλλες απαιτείται η συμπλήρωσή του από τον χρήστη.Εάν το κινητό τηλέφωνο δεν έχει τη δυνατότητα σάρωσης, τότε συμπληρώνετε τα στοιχεία στο e-banking, όπως ακριβώς φαίνονται στο ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας. Αν έχετε εφαρμογή e-banking στο κινητό σας τηλέφωνο, τότε στην ενότητα για τα τέλη κυκλοφορίας υπάρχει το εικονίδιο για σάρωση (scanning).

Πρόστιμο

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή η μη πληρωμή τους επισύρει πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.Αναλυτικά καταβάλλεται:

  • Πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φόρο Μηδενικό πρόστιμο, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
  • Μηδενικό πρόστιμο , αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments