Οικονομία

Ενοίκιο Φεβρουαρίου: Ποιες επιχειρήσεις δεν θα καταβάλουν χρήματα

Ενοίκιο Φεβρουαρίου: Ποιες επιχειρήσεις δεν θα καταβάλουν χρήματα
Ενοίκιο Φεβρουαρίου: Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2021 δεν θα καταβάλουν ενοίκιο για το Φεβρουάριο.

Επεκτείνεται και για τον Φεβρουάριο έπειτα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το μέτρο της πλήρους αναστολής καταβολής του ενοικίου από τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ποιους αφορά

  • Λιανεμπόριο
  • Εστίαση
  • Πολιτισμό
  • Αθλητισμό
  • Γυμναστήρια
  • Τουρισμό
  • Μεταφορές
  • Κομμωτήρια
  • Κέντρα αισθητικής
  • Βιβλιοπωλεία

Συγκεκριμένα , όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Παράλληλα, εντάσσονται στο μέτρο και οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών.

Πως θα γίνουν οι αποζημιώσεις

Από αύριο Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου ξεκινά η καταβολή του 50% της απώλειας από τη μείωση του μισθώματος μηνός Νοεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων ιδιοκτητών ακινήτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες. Ετσι, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο Κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση που αξιοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Φεβρουάριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Φεβρουάριο. Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αιτήσεις και για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 καθώς δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις και να προβούν σε διορθώσεις στοιχείων έως την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021. Οι δικαιούχοι θα πρέπει: να επισκεφτούν την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ  και να επιλέξουν το «Επιστρεπτέα Προκαταβολή (5) Εκδήλωση Ενδιαφέροντος» και μετά να εισέλθουν στην εφαρμογή στη συνέχεια να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments