Ελλάδα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Το χιόνι κάλυψε σχεδόν όλη την Ελλάδα την Κυριακή

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Το χιόνι κάλυψε σχεδόν όλη την Ελλάδα την Κυριακή
Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Σύμφωνα με το meteo.gr, πολικές θα είναι οι θερμοκρασίες στη Μακεδονία το πρωί της Τρίτης.

Πολικές θα είναι οι θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης στη Μακεδονία, σύμφωνα με την εκτίμηση του meteo.gr. Την ίδια ώρα, το ίδιο σάιτ παρουσίασε μια φωτογραφία από δορυφόρο που φαίνεται ότι το χιόνι κάλυψε σχεδόν όλη τη χώρα την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.

Το Meteo αναφέρει για αύριο Τρίτη: Δριμύ ψύχος αναμένεται να επικρατήσει στη βόρεια χώρα το πρωί της Τρίτης 19/1, τόσο λόγω των ψυχρών αερίων μαζών του “Λέανδρου” όσο και λόγω του συνδυασμού του χιονοσκεπούς εδάφους και του ανέφελου ουρανού. Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει στα επίπεδα των -16 με -18 βαθμών Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία και στα επίπεδα των -12 με -14 βαθμών Κελσίου στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες που αναμένονται την Τρίτη 19/01/2021.

Το ίδιο συνέβη και σήμερα το πρωί. Το Meteo γράφει: «Δριμύ ψύχος επικράτησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 18/01 στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία όπου ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους -19 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες».

Στη συνέχεια το Meteo στο γεγονός ότι σχεδόν όλη η χώρα καλύφθηκε από χιόνι τις προηγούμενες μέρες, ενώ παρουσιάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.

«Εκτεταμένη χιονοκάλυψη στη χώρα μας προκάλεσε η κακοκαιρία «Λέανδρος» το διήμερο Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021. Ο δορυφόρος της NASA Terra που φέρει το όργανο MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer) πέρασε πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο στις 12:02 ώρα Ελλάδας την Κυριακή 17/01 καταγράφοντας τη χιονοκάλυψη στην ηπειρωτική χώρα η οποία διακρίνεται με λευκό χρώμα στην πρώτη εικόνα και με κόκκινο στη δεύτερη (συνδυασμός καναλιών 3-6-7).

Να σημειώσουμε ότι μια σειρά σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά και οι μαθητές τους θα κάνουν τηλεκπαίδευση λόγω της κακοκαιρίας, ενώ σε άλλες περιοχές οι μαθητές θα πάνε αργότερα από τη συνηθισμένη ώρα για να αποφύγουν το έντονο κρύο που θα επικρατήσει τις πρωινές ώρες. Δείτε αναλυτικά που θα υπάρχουν κλειστά σχολεία αύριο εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments