Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Πάνω από 7.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – 214 οι νεκροί

Κορωνοϊός Γερμανία: Πάνω από 7.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – 214 οι νεκροί
Κορωνοϊός Γερμανία: Συνολικά 46.633 είναι οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας.

Αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ 7.141 είναι οι μολύνσεις στη χώρα τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων να ανέρχονται πλέον στις 2.040.659. Παράλληλα, άλλοι 214 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 46.633 νεκρούς.

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι εμβολιασμοί:

Η Γερμανία ξεπέρασε το Σάββατο τους 1.000.000 εμβολιασμούς κατά της Covid-19, ανακοίνωσε το υγειονομικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Μάλιστα, από την Παρασκευή έως το Σάββατο σχεδόν 80.000 άνθρωποι στη χώρα εμβολιάστηκαν, με τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμένων να ανέρχεται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στους 1.048.160.

Την Παρασκευή, γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως μια γυναίκα 101 ετών σε ένα γηροκομείο στην πόλη Χάλμπερσταντ έγινε το πρώτο άτομο στην Γερμανία που έλαβε την δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Υπενθυμίζεται ότι όπως πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, η Γερμανία ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας το σκεύασμα των δύο εταιριών.

Παραμένουν τα μέτρα:

Φυσικά τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν στη χώρα, με τα σενάρια για άρση τους να καταρρίπτονται. «Τα σενάρια χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι αδιανότητα επί του παρόντος. Ανησυχώ πολύ για τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Απαιτούνται περισσότερα διαγνωστικά τεστ, ιδίως για τις νέες μεταλλαγμένες μορφές του κορωνοϊού», τόνισε η πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου «Marburger Bund», Σουζάνε Γιόνα, στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR2.

«Σοκάρομαι ως γιατρός όταν ακούω κάποιους να συζητούν για χαλάρωση των μέτρων, σαν να επρόκειτο μόνο για τη σωστή προστασία των ηλικιωμένων πολιτών και μετά όλα θα μπορούσαν να συνεχιστούν όπως πριν από τον κορωνοϊό. Στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 60 και 79 ετών έχουν ήδη πεθάνει 11.000 άνθρωποι. Ως γιατρός, με πονάει να αποδεχτώ τη μοίρα τους. Εκτός τούτου, γίνεται πολύ μικρή συζήτηση για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της μόλυνσης από τον Covid-19», πρόσθεσε η Γιόνα.

Η πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στις δηλώσεις, μεταξύ άλλων, του προέδρου του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος ζήτησε χθες από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag) «να σκεφτεί τα σενάρια χαλάρωσης, επειδή το τρέχον lockdown δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments