Οικονομία

ΚΑΔ επιχειρήσεων: Τι ισχύει για την περίοδο 18 -25 Ιανουαρίου

ΚΑΔ επιχειρήσεων: Τι ισχύει για την περίοδο 18 -25 Ιανουαρίου
ΚΑΔ επιχειρήσεων: Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό πως θα γίνει η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων και ορθών επαναλήψεων στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ»

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό πως θα γίνει η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων και ορθών επαναλήψεων στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» για το διάστημα 18 -25 Ιανουαρίου 2021.

Για όλη την επικράτεια

Οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων (και ορθές επαναλήψεις) από επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής για το χρονικό διάστημα από 18 Ιανουαρίου 2021 έως 25 Ιανουαρίου 2021, υποβάλλονται βάσει ΚΑΔ.

Πίνακες κωδικών που επαναλειτουργούν

Περιοχές με lockdown

Επιπρόσθετα των όσων ισχύουν σε όλη την επικράτεια  σε περιοχές που έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας σύμφωνα με τις σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων που έχουν έδρα ή υποκατάστημα για το χρονικό διάστημα 18 Ιανουαρίου 2021 έως 25 Ιανουαρίου 2021 (και για τον Δήμο Αχαρνών από 16 Ιανουαρίου 2021 έως 25 Ιανουαρίου 2021.

Σε περιοχές με καθολικό lockdown όπως π.χ. στον Δήμο Σπάρτης, την Κοινότητα Σπερχειάδας, στην Αργολίδα, την Λέσβο, τη Βοιωτία, τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Κοζάνη, την Κάλυμνο, την Ανθήλη, την Αλίαρτο ισχύουν ειδικές προβλέψεις.

Δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ και πληρωμές

Από την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου ξεκινά η υποβολή δηλώσεων ενώ η προθεσμία ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα εκτός αν δοθεί κάποια παράταση.

Συγκεριμένα, οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων και ορθών επαναλήψεων για τον μήνα Ιανουάριο 2021 υποβάλλονται στην ΕΡΓΑΝΗ μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2021

Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιανουάριο αναμένεται να πληρωθούν το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου και θα υπολογιστούν με βάση τα 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ξεχωριστά από κλειστούς και πληττόμενους κλάδους, ανάλογα με την πορεία των τοπικών και του εθνικού lockdown.

Υπάρχουν ειδικές προβλέψεις με βάση τοπικά lockdown που ισχύουν σε διάφορες περιοχές.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για τις αναστολές του Δεκεμβρίου. Οι δηλώσεις θα γίνουν ανάλογα με το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments