Ελλάδα

Κορωνοϊός μετάλλαξη: Εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα – Συνολικά 26 στη χώρα μας

Κορωνοϊός μετάλλαξη: Εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα – Συνολικά 26 στη χώρα μας
Κορωνοϊός μετάλλαξη: Συνολικά έχουν βρεθεί 26 κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης με τα δύο τελευταία να προβληματίζουν τους ειδικούς.

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σε δύο διαφορετικές περιοχές, στην Αττική και την Κρήτη. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην κοινότητα, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ καθώς δεν φαίνεται -όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες- να είναι εισαγόμενα.

Συνολικά έχουν βρεθεί 26 κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης με τα δύο τελευταία να προβληματίζουν τους ειδικούς. Και αυτό γιατί δεν ήταν εισαγόμενα, αλλά η μετάδοση είναι ενδογενής που σημαίνει ότι κόλλησαν στην Ελλάδα από κάποιους που έφεραν τη συγκεκριμένη μετάλλαξη από το εξωτερικό.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις, μία στην Αττική και μία στην Κρήτη. Και τα δύο άτομα είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους, ενώ γίνεται εκτεταμένη ιχνηλάτηση προκειμένου να διαπιστωθεί από που κόλλησαν. Τα υπόλοιπα 24 άτομα που έχουν την βρεθεί με την βρετανική μετάλλαξη βρίσκονται σε ξενοδοχείο καραντίνας. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος για αυτά τα δύο ορφανά κρούσματα, καθώς υπάρχει φόβος να έχει γίνει διασπορά στην κοινότητα. Οι επιστήμονες πάντως έχουν προχωρήσει σε 1.500 αλληλουχίσεις γονιδιώματος (DNA).

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 566 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149462, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5786 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45808 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στα 566 τα σημερινά κρούσματα

320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 225 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1037 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 30 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5518 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3254 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments