Διεθνή

Κίνα κορωνοϊός: Επιστρέφει ο εφιάλτης της πανδημίας – Σε τριψήφια νούμερα τα κρούσματα

Κίνα κορωνοϊός: Επιστρέφει ο εφιάλτης της πανδημίας – Σε τριψήφια νούμερα τα κρούσματα
Κίνα κορωνοϊός: Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και τις μαζικές συναθροίσεις.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα καθώς καταγράφεται νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της χώρας στην τελευταία του ανακοίνωση έκανε λόγο για 118 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για την έβδομη συνεχόμενη ημέρα που η χώρα όπου ξεκίνησε η πανδημία, μετρά πάνω από εκατό κρούσματα.

Το τελευταίο 24ωρο μία βορειοανατολική επαρχία κατέγραψε μάλιστα ρεκόρ μολύνσεων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Τα 106 από τα 118 κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και τα 43 διαγνώστηκαν στην επαρχία Τζιλίν. Επίσης, 35 κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο. Η ίδια η πρωτεύουσα ανακοίνωσε ένα νέο κρούσμα, ενώ η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ κατέγραψε 27.

Εκατομμύρια πολίτες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με lockdown τις τελευταίες ημέρες, ενώ αρκετές πόλεις στον βορρά κάνουν μαζικά τεστ για τον SARS-CoV-2, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μολύνσεις που δεν έχουν εντοπιστεί ενδέχεται να πυροδοτήσουν νέο κύμα της πανδημίας ενόψει του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους, που απέχει μερικές εβδομάδες μόλις. Προκειμένου λοιπόν, να αποφευχθούν τα χειρότερα οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις ενόψει της περιόδου της γιορτής και να αποφεύγουν μαζικές συναθροίσεις, ειδικά γαμήλιες τελετές.

Πώς ξέσπασε η πανδημία στη Τζιλίν:

Το τρέχον ξέσπασμα στην Τζιλίν με βάση την ινχηλάτηση οφείλεται σε πλανόδιο πωλητή που πήγε στην επαρχία από τη γειτονική Χεϊλονγκτζιάνγκ, όπου είχε εντοπιστεί μια προηγούμενη συστάδα μολύνσεων. Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων, που το υπουργείο δεν κατατάσσει ως επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκαν σε 91 από 115 την προηγουμένη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται επί του παρόντος 1.387 ασθενείς με την COVID-19 (+86 σε σχέση με την προηγουμένη), οι 61 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+18). Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.635 νεκρούς επί συνόλου 89.454 μολύνσεων.

Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Κίνα θα μπορούσαν να είχαν ενεργήσει ταχύτερα στην αρχή της επιδημίας της Covid-19, κατέληξαν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες αρμόδιοι να αξιολογήσουν την παγκόσμια απάντηση στην επιδημία, για τους οποίους η εξάπλωση του ιού επωφελήθηκε από μια “κρυμμένη σε μεγάλο βαθμό επιδημία”. Στη δεύτερη αναφορά της που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αυτή η ομάδα εμπειρογνωμόνων υπογραμμίζει ότι “λαμβάνοντας υπόψη την αρχική χρονολογία της πρώτης φάσης της επιδημίας, διαπιστώνεται ότι θα ήταν δυνατό να υπάρξει ταχύτερη δράση βάσει των πρώτων ενδείξεων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments