Διεθνή

Καμάλα Χάρις: «Φάρος για τις ΗΠΑ» λέει η Ελληνοαμερικανίδα φίλη της, Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη

Καμάλα Χάρις: «Φάρος για τις ΗΠΑ» λέει η Ελληνοαμερικανίδα φίλη της, Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη
Καμάλα Χάρις: Για την πρώτη γυναίκα, και μάλιστα μαύρη, αντιπρόεδρο στις ΗΠΑ μίλησε η αναπληρώτρια κυβερνήτης της Καλιφόρνια.

Η Καμάλα Χάρις πέρασε στην ιστορία αφού έγινε η πρώτη γυναίκα – και μάλιστα μαύρη – που ορκίστηκε αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Για την 56χρονη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε στην ΕΡΤ και στην ειδική εκπομπή που παρουσίασε την Τετάρτη για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, η Ελληνοαμερικανίδα φίλη της Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη.

Η αναπληρώτρια κυβερνήτης της Καλιφόρνια αρχικά είπε για την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου: «Ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε για την ενότητα, μίλησε για το μέλλον, είπε όσα χρειαζόμαστε τώρα. Έναν ηγέτη δηλαδή ο οποίος θα είναι ενωτικός. Και θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια ως προς τον Λευκό οίκο και φυσικά θα προστατεύει τη δημοκρατία μας. Τέσσερα χρόνια είχαμε έναν πρόεδρο του οποίου η πρόθεση ήταν να μας διαιρέσει. Ευτυχώς θα δούμε μία ηγεσία η οποία θα μας ενώσει. Η Αμερική είναι η παλαιότερη δημοκρατία στον κόσμο και φυσικά χρειαζόμαστε τώρα μία συγκεκριμένη ηγεσία του θα κατανοεί πόσο σημαντικοί είναι οι θεσμοί μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στενή της φιλία με την Καμάλα Χάρις. Η κ. Τσακοπούλου – Κουναλάκη είπε για την νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ: «είναι μία γυναίκα που πραγματικά πιστεύει στο να υπηρετεί την πατρίδα, στο σύστημα του κράτους δικαίου. Είναι ένα παράδειγμα όχι μόνο για τους νέους της Αμερικής αλλά και για τους μαύρους. Θα αποτελέσει έναν φάρο για τη χώρα. Μιλάμε για μία σημαντική στιγμή στη δική μας χώρα».

H Καμάλα Χάρις, μετά την ορκωμοσία της, έκανε και την πρώτη της ανάρτηση στο Twitter ως αντιπρόεδρος. «Για τον λαό – πάντα», έγραψε η 56χρονη που γεννήθηκε στο Όκλαντ, ενώ έλκει την καταγωγή της από την Ινδία από τη μεριά της μητέρας της.

Δείτε την ανάρτηση της Καμάλα Χάρις

Στη σημερινή του ομιλία ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έκανε αναφορά και στον ρατσισμό. «Γνωρίζω οι δυνάμεις που μας χωρίζουν είναι βαθιές και αληθινές, αλλά δεν είναι καινούριες. Ο ρατσισμός, ο φόβος, η δαιμονοποίηση επί μακρόν μας έχουν χωρίσει. Η μάχη είναι αέναη. Και η νίκη ποτέ εξασφαλισμένη. (…) Όμως πάντα το καλό επικράτησε», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments