Διεθνή

Bernie: Η απίθανη ιστορία πίσω από τα viral γάντια του

Bernie: Η απίθανη ιστορία πίσω από τα viral γάντια του
Bernie: Ο Μπέρνι Σάντερς έκλεψε αναμφισβήτητα την παράσταση κατά την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει ο «τυλιγμένος» με χειμωνιάτικο μπουφάν, με σταυρωμένα χέρια και πόδια, φορώντας χειροποίητα πλεκτά γάντια, με την τυπική χειρουργική μάσκα προσώπου, Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος κάθεται σε μια πλαστική καρέκλα, απομακρυσμένος από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Η στιλιστική επιλογή του 79χρονου Δημοκρατικού γερουσιαστή από το Βερμόντ στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ, σε αντίθεση με τις εμφανίσεις άλλων συμμετεχόντων πολιτικών και καλλιτεχνών στην τελετή, κέρδισε τους χρήστες του διαδικτύου.

Η φωτογραφία ενός «τυπικού μπαμπά από το Βερμόντ» έγινε κατευθείαν meme και αστεία με παραλλαγές της φωτογραφίας κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο θείος σας ο Μπέρνι πήγε στο μπακάλικο για ένα τυρί κρέμα και κουλούρι με σολομό και βρέθηκε παγιδευμένος σε μια τελετή ορκωμοσίας», έγραψε ένας χρήστης σε tweet. Η φωτογραφία ενέπνευσε χρήστες του διαδικτύου να «τοποθετήσουν» τον Μπέρνι Σάντερς σε άλλα «σκηνικά». Διάφορες επεξεργασμένες εικόνες δείχνουν το γεννημένο στην Νέα Υόρκη γερουσιαστή να κάθεται σε μέσα μαζικής μεταφοράς, άλλα να ακούει μουσική φορώντας ακουστικά, να κάθεται δίπλα σε μια καντίνα και ένα… στο φεγγάρι με τον Σάντερς να αντικαθιστά τον Νιλ Άρμστρονγκ στην επιφάνεια της Σελήνης σε επεξεργασία της ιστορικής φωτογραφίας.

Αλλού, ο βετεράνος γερουσιαστής… κάθεται δίπλα σε ένα παγκάκι με τον Τομ Χανκς σε σκηνή από την ταινία Forrest Gump, κάθεται επίσης πίσω από τον Τσουμπάκα και τον Χαν Σόλο, τους φανταστικούς χαρακτήρες της κινηματογραφικής σειράς «Ο Πόλεμος των Άστρων» και σε άλλες εμφανίζεται σε έρημους πλανήτες και στον Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Επίσης, εμφανίζεται να κάθεται μαζί με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον Φραγκλίνο Ρούζβελτ και τον Ιωσήφ Στάλιν στην ιστορική ασπρόμαυρη φωτογραφία από την Διάσκεψη της Γιάλτας, το 1945, στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια δασκάλα από το Βερμόντ, η Τζεν Έλις, έγραψε σε ένα tweet της ότι χάρισε στο Σάντερς τα γάντια, που έπλεξε η ίδια πριν από δύο χρόνια. Η ενδυμασία Σάντερς δεν ήρθε ως έκπληξη σε όσους γνωρίζουν το βετεράνο σοσιαλδημοκράτη γερουσιαστή και την προσέγγισή του στην πολιτική. «Σας το υπογράφω, έτσι θα εμφανιζόταν ο Μπέρνι ακόμη και στην δική του ορκωμοσία ως πρόεδρος», έγραψε στο Twitter ο χρήστης με την ονομασία Τιμ Ντάφυ.

Πώς… εκμεταλλεύτηκε τη δημοσιότητα αυτή

Ο γερουσιαστής φαίνεται πως αποφάσισε να… επωφεληθεί αυτής της ξαφνικής δημοσιότητας και πλέον διαθέτει προς πώληση φούτερ -αξίας 45 δολαρίων- με τη viral φωτογραφία του. Το… ιδιαίτερο αυτό ρούχο πωλείται μέσω της ιστοσελίδας του.

«Δεν μας ενδιαφέρει τόσο η ωραία μόδα»

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς απάντησε ότι στο Βερμόντ ο κόσμος προτιμά να ντύνεται ζεστά και «δεν ενδιαφέρεται για τη μόδα», ερωτηθείς για την ενδυματολογική του εμφάνιση στη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Ξέρετε, στο Βερμόντ ντυνόμαστε ζεστά. Κάτι ξέρουμε από κρύο. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο η ωραία μόδα. Θέλουμε να νιώθουμε ζεστά. Και αυτό έκανα», δήλωσε ο Σάντερς στο CBS. Η σύζυγός του αποκάλυψε όμως ότι το μπουφάν ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο από τον γιο τους: «Ένα μπουφάν του Βερμόντ, γάντια του Βερμόντ, χιούμορ του Βερμόντ», είπε η Τζέιν Ο’Μίρα Σάντερς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments