Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης για 7.000 ανέργους 30 ετών και άνω

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης για 7.000 ανέργους 30 ετών και άνω
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους ξεκινά από τον ΟΑΕΔ και αφορά εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ 30 ετών και άνω.

Νέο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους ξεκινά από τον ΟΑΕΔ και αφορά εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ 30 ετών και άνω.

Στο πλαίσιο των ενισχυμένων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα δημιουργίας 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

⦁ 473 € για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών ⦁ 568 € για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω ⦁ 615 € για τους μακροχρόνια ανέργους ⦁ 710 € για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σκοπός της δράσης

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Ποιους αφορά

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά σε 5.000 θέσεις εργασίας και ο επόμενος κύκλος θα προκηρυχτεί 4 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων του πρώτου κύκλου, μέχρι να εξαντληθεί ο συνολικός προϋπολογισμός που ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Τα ανοιχτά προγράμματα του ΟΑΕΔ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται 11 προγράμματα του ΟΑΕΔ για υποβολή αιτήσεων.

Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν συνολικά περίπου 46.000 θέσεις εργασίας για για εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ , διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα.

 • Πρόγραμμα προεργασίας για 3.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18 – 30 στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 • Πρόγραμμα 9.200 δικαιούχων «Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας».
 • Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας στους Δήμους Αμύνταιου και Πτολεμαΐδας.
 • Πρόγραμμα Απασχόλησης 3.500 ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22 – 29 ετών.
 • Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18 – 29 ετών.
 • Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55 – 67 ετών.
 • Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ).
 • Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων σε Κλάδους Έξυπνης Εξειδίκευσης.
 • Πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας.
 • Πιλοτικό Πρόγραμμα Ελευσίνας.
 • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments