Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Όλοι φορούν μάσκα, τα μαγαζιά τηρούν τα μέτρα – Σε ορισμένα σημεία υπάρχει συνωστισμός

Άδωνις Γεωργιάδης: Όλοι φορούν μάσκα, τα μαγαζιά τηρούν τα μέτρα – Σε ορισμένα σημεία υπάρχει συνωστισμός
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε εμπορικούς δρόμους.

Την ικανοποίησή του για την κίνηση στην αγορά αλλά και για την τήρηση των κανόνων εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια των σημερινών (Κυριακή 24 Ιανουαρίου) επισκέψεών του σε εμπορικούς δρόμους του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε εμπορικούς δρόμους και τόνισε- για μια ακόμα φορά- πως «αν φοράμε όλοι τις μάσκες μας και προσέχουμε είμαι αισιόδοξος».

Σε ανάρτησή του λοιπόν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός έγραψε το εξής: «Σήμερα στις αγορές του Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής. ‘Απαντες φορούν μάσκα, τα μαγαζιά τηρούν τα μέτρα, σε ορισμένα σημεία υπάρχει συνωστισμός. Αν φοράμε όλοι τις μάσκες μας και προσέχουμε είμαι αισιόδοξος. Η κίνηση ήταν αρκετά καλή. Θα συνεχίσω τις επισκέψεις μου».

Θυμίζουμε πως ανοιχτά μπορούσαν να είναι, προαιρετικά, σήμερα, Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο και οι επιχειρηματίες περίμεναν να συνεχιστεί και σήμερα, η αυξημένη επισκεψιμότητα στα μαγαζιά ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προέτρεψε, όλους, να τηρούν τα μέτρα.

Ο υπουργός έγραψε χθες στο Τwitter: «Σήμερα έκανα μια μεγάλη βόλτα στην αγορά στο Μαρούσι και στην Κηφισιά. Άπαντες φορούσαν μάσκα, οι επιχειρήσεις τηρούσαν τα μέτρα αλλά στους δρόμους υπήρχε πολύς κόσμος, ίσως και αναπόφευκτα. Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω… Πάντως η χαρά στην αγορά ήταν σαν Γιορτές!».

Τα καταστήματα είχαν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά σήμερα έως τις 20.00 το βράδυ και σχετικά με τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Στο μεταξύ το Σάββατο 23 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments