Διεθνή

Cicely Tyson: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός – Είχε συμμετάσχει και στο How to Get Away With Murder

Cicely Tyson: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός – Είχε συμμετάσχει και στο How to Get Away With Murder
Cicely Tyson: Το κύκνειο άσμα της ήταν η 400 σελίδων βιογραφία της που τιτλοφορείται «Just as I Am» και κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες.

Σε ηλικία 96 ετών, έφυγε από τη ζωή η εμβληματική και τόσο αγαπημένη ηθοποιός Cicely Tyson με τη δυσάρεστη είδηση να ανακοινώνεται από τον μάνατζέρ της. «Με βαριά καρδιά, η οικογένεια της Cicely Tyson ανακοινώνει την ειρηνική της μετάβαση. Προς το παρόν, παρακαλούμε επιτρέψτε στην οικογένεια την ιδιωτικότητά τους», εξέφρασε ο Larry Thompson, σύμφωνα με το The Asccociated Press.

Η Cicely Tyson, γεννημένη στις 19 Δεκεμβρίου του 1924, ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός αλλά και μοντέλο, διατηρώντας μια καριέρα που κράτησε παραπάνω από επτά δεκαετίες. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή για την απεικόνιση ισχυρών Αφροαμερικανών γυναικών και έλαβε τρία Primetime Emmy Awards, τέσσερα Black Reel Awards, ένα Screen Actors Guild Award, ένα Tony Award, ένα τιμητικό Academy Award και ένα Peabody Award.

Έχοντας εμφανιστεί σε δευτερεύοντες κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους στην αρχή της καριέρας της, η Tyson συγκέντρωσε μεγάλη προσοχή και ξεχώρισε για την ερμηνεία της ως Rebecca Morgan στο «Sounder» (1972).

Προτάθηκε τόσο για το Όσκαρ όσο και για το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας για «Καλύτερη Ηθοποιό» για τον ρόλο της στην ταινία. Η ερμηνεία της Tyson μάλιστα, στην τηλεοπτική ταινία του 1974 «Η Αυτοβιογραφία της Miss Jane Pittman» κέρδισε περαιτέρω έπαινο. Εξάλλου, μεταξύ άλλων, κέρδισε τα δύο βραβεία Emmy και μια υποψηφιότητα για το βραβείο BAFTA για την Καλύτερη Ηθοποιό σε έναν κορυφαίο ρόλο.

Η Cicely Tyson συνέχισε να εργάζεται τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση τον 21ο αιώνα. Το 2011, έπαιξε στη βραβευμένη ταινία «The Help» και είχε επίσης, τον ρόλο της Ophelia Harkness στο νομικό δράμα στο «How to Get Away With Murder» από την έναρξη της σειράς το 2014, για την οποία προτάθηκε για το βραβείο Primetime Emmy για εξαιρετική φιλοξενούμενη ηθοποιό σε μια δραματική σειρά πέντε φορές.

Εκτός από την καριέρα της στην οθόνη, η Tyson εμφανίστηκε σε διάφορες θεατρικές παραγωγές. Έλαβε ένα βραβείο Drama Desk το 1962 για την παράσταση «Off-Broadway» στο Moon on a Rainbow Shawl. Και πρωταγωνίστησε ως Carrie Watts στο έργο του Broadway «The Trip to Bountiful», κερδίζοντας το βραβείο Tony, το βραβείο Outer Critics και το βραβείο Drama Desk για την Καλύτερη Ηθοποιό.

Το κύκνειο άσμα της ήταν η 400 σελίδων βιογραφία της που τιτλοφορείται «Just as I Am» και κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα, περιλαμβάνει μια εισαγωγή από την ηθοποιό Viola Davis, η οποία έγραψε, μεταξύ άλλων, για το αξέχαστο έργο της Tyson: «Κάθε ένας από αυτούς τους χαρακτήρες με άφησε με μια συναισθηματική, πνευματική και ψυχολογική κληρονομιά που θα κουβαλήσω για πάντα μαζί μου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments