Διεθνή

Η Peugeot άλλαξε λογότυπο – Όλα τα λογότυπα της εταιρείας από το 1905 μέχρι σήμερα

Η Peugeot άλλαξε λογότυπο – Όλα τα λογότυπα της εταιρείας από το 1905 μέχρι σήμερα
Η Peugeot πήρε την απόφαση να ανανεωθεί και άλλαξε το λογότυπό της.

Η Peugeot είναι μια από τις πιο γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Το επόμενο διάστημα η συγκεκριμένη μάρκα πρόκειται να μπει σε νέα εποχή. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι στις 25 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένη μια ψηφιακή συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να γίνει γνωστή η νέα πορεία που θέλει να χαράξει η εταιρία. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τότε θα γινόντανε τα αποκαλυπτήρια του νέου σήματος.

Τελικά όμως αυτό διέρρευσε λίγο νωρίτερα καθώς εμφανίζεται να κοσμεί το τιμόνι ενός πρωτότυπου της νέας γενιάς του 308. Το μικρομεσαίο της γαλλικής εταιρείας, θα συνιστά το πρώτο μοντέλο της που θα ενσωματώνει το νέο της έμβλημα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει οι Γάλλοι προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές αφήνοντας πίσω τους το κλασικό σήμα που εμφανιζόταν επί σειρά ετών στα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Αυτό που φαίνεται με μια γρήγορη ματιά είναι ότι πλέον δεν βλέπουμε το όρθιο λιονταράκι. Τη θέση του έχει πάρει ένα…ζουμ στο κεφάλι του ζώου. Παράλληλα, αναγράφεται ο ολογράφως η ονομασία της μάρκας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο λογότυπο έχει κάνει την εμφάνισή του και στο πρωτότυπο e-Legend (Σεπτέμβριος 2018), ενώ φέρει εμφανείς ομοιότητες με το έμβλημα της εταιρείας που κοσμούσε τα μοντέλα της στη δεκαετία του 60. Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία προχωράει σε αλλαγές στο λογότυπο της.

Δείτε τα σήματα της Γαλλικής εταιρίας από το 1905 μέχρι σήμερα

1905

Πρόκειται για ένα περίπλοκο λογότυπο, με κεντρική φιγούρα ένα λιοντάρι σε κίνηση. Στο πάνω μέρος δεσπόζει η ονομασία του μοντέλου, ενώ στο κάτω η λέξη “Paris” (Παρίσι).

1923

Το 1923 η γαλλική εταιρεία ανέθεσε τη δημιουργία του νέου της λογότυπου στον γλύπτη Baudichon, ο οποίο φιλοτέχνησε ένα έμβλημα τύπου “hood ornament” -όρθιο και όχι ενσωματωμένο στη μάσκα.

1933

Από το 1933 οι γρίλιες των αυτοκινήτων της εταιρείας στολιζόντουσαν από το κεφάλι ενός λιονταριού, με ανοικτό το στόμα, στραμμένο προς τα αριστερά.

1948

Νέο έμβλημα εμπνευσμένο από τη σημαία της επικράτειας Franche-Comté (Φρανς Κοντέ). Πρωταγωνιστής ένα όρθιο λιοντάρι. Ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στο Peugoet 203.

1955

Ίδιο μοτίβο με εκείνο του 1948, αλλά με πιο απλό φόντο.

1960

Πρόκειται για τον προπομπό του ολοκαίνουριου, επικείμενου νέου σήματος της εταιρείας.

1975

Το 504 είναι το πρώτο μοντέλο που φιλοξενεί την κεφαλή ενός λιονταριού φινιρισμένο είτε σε χρυσό είτε σε χρώμιο.

1998

Εκσυγχρονισμός, με χρωμιωμένο φινίρισμα και μεγαλύτερο βάθος

2010

Νέο, πιο δυναμικό έμβλημα, με διμεταλλική χροιά, με ματ και χρωμιωμένο φινίρισμα.

2021

Φτάνουμε στο σήμερα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments