Διεθνή

Sophie: Πέθανε στην Αθήνα η τρανς μουσικός – Ήταν μόλις 34 ετών

Sophie: Πέθανε στην Αθήνα η τρανς μουσικός – Ήταν μόλις 34 ετών
Sophie: Η ανακοίνωση αναφέρει πως είχε ένα ξαφνικό ατύχημα.

Η γνωστή DJ και μουσικός παραγωγός από τη Σκωτία Sophie έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, Σάββατο 30 Ιανουαρίου, μετά από ένα ξαφνικό ατύχημα που είχε στην Αθήνα και ήταν μόλις 34 ετών. Τον θάνατό της ανακοίνωσε μέλος της ομάδας της στο NME:

«Με βαθιά θλίψη πρέπει να σας ενημερώσω ότι η μουσικός και παραγωγός, SOPHIE πέθανε σήμερα γύρω στις 4 τα ξημερώματα στην Αθήνα, όπου η καλλιτέχνιδα ζούσε το τελευταίο διάστημα μετά από ένα ξαφνικό ατύχημα. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας είναι ο σεβασμός και η ιδιωτικότητα της οικογένειας της.

Επίσης, θα παρακαλούσαμε τους θαυμαστές της για σεβασμό και να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία την ιδιωτική φύση των νέων. Η Sophie ήταν πρωτοπόρος ενός νέου ήχου, μια από τις πιο επιδραστικές μουσικούς της τελευταίας δεκαετίας, όχι μόνο για τις ευφυείς παραγωγές και την δημιουργικότητα αλλά και για το μήνυμα και την ορατότητα που είχε πετύχει. Ήταν ένα σύμβολο απελευθέρωσης». Αυτά έγραφε η ανακοίνωση.

Σε ξεχωριστή δήλωση η οικογένειά της ευχαρίστησε τους πάντες για τη στήριξη και ανέφερε σύμφωνα με το NME, ότι η «τραγικά η όμορφη SOPHIE μας πέθανε σήμερα το πρωί μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Πιστή στην πνευματικότητά της είχε σκαρφαλώσει για να θαυμάσει την πανσέληνο, γλίστρησε και έπεσε. Θα βρίσκεται πάντα εδώ μαζί μας».

Καλλιτέχνες, με τη σειρά τους, έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Ανάμεσά τους και ο γνωστός τραγουδιστής Σαμ Σμιθ, βραβευμένος με Γκράμι και ερμηνευτής του κομματιού «Writing’s on the Wall» για την ταινία του James Bond, «Spectre» έγραψε στο Twitter: «Ο κόσμος έχασε έναν άγγελο. Έναν οραματιστή και είδωλο για τη γενιά μας. Το φως σου θα συνεχίσει να εμπνέει πολλές επόμενες γενιές».

Ποια ήταν η Sophie;

Γεννήθηκε στην Γλασκώβη το 1986. Η Sophie έγινε γνωστή χάρη στην πειραματική προσέγγιση της πάνω στην ποπ μουσική και κυρίως τη χρήση επεξεργασμένων φωνητικών που θεωρήθηκε πρωτοποριακή για την εξερεύνηση της ταυτότητας φύλου. Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ «Oil Of Every Pearl’s Un-Insides» το 2018. Είχε προταθεί για Grammy καλύτερου ηλεκτρονικού άλμπουμ το 2019.

Νωρίτερα φέτος, οι Autechre έκαναν remix το κομμάτι της «BIPP» από το 2013. Είχε δηλώσει στο Billboard το 2018 ότι «τo να είσαι τρανς είναι σαν να παίρνεις τον έλεγχο του σώματος για να το συγχρονίσεις με το πνεύμα και την ψυχή σου έτσι ώστε αυτά τα δύο να μην μάχονται το ένα το άλλο για να επιβιώσουν. Στη Γη, μπορείς να έρθεις πιο κοντά στην πραγματική σου ουσία χωρίς τις κοινωνικές πιέσεις των παραδοσιακών ρόλων που βασίζονται στο φύλο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments