Πολιτική

Επίθεση σε Μπογδάνο: ΝΔ – «Υποστηρικτές των τρομοκρατών επιτίθενται στον κοινοβουλευτισμό»

Επίθεση σε Μπογδάνο: ΝΔ – «Υποστηρικτές των τρομοκρατών επιτίθενται στον κοινοβουλευτισμό»
Επίθεση σε Μπογδάνο: Ανακοίνωση για την εμπρηστική επίθεση στον βουλευτή της εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για την εμπρηστική επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι στο σπίτι του βουλευτή, Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Η επίθεση χαρακτηρίζεται τρομοκρατική, ενώ, ανάμεσα σε άλλα, η ΝΔ σημειώνει ότι «επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα».

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΝΔ

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ο βουλευτής της Νέας  Δημοκρατίας δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την επίθεση: «Οι τραμπούκοι εχθροί της φιλελεύθερης Δημοκρατίας για άλλη μια φορά έκρυψαν τα άνανδρα πρόσωπά τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Όχι μόνον απέναντι στους αντιπάλους τους, αλλά απέναντι και στις οικογένειές μας. Δεν θα νικήσουν και δεν θα φοβήσουν. Ούτε αυτοί, αλλά ούτε και οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους».

Όλα έγιναν περίπου στις 19.30 το απόγευμα της Τρίτης. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγό του, όταν άκουσαν έναν ισχυρό θόρυβο. Βγήκαν έξω και είδαν το αυτοκίνητο του βουλευτή να έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Ο βουλευτής πρόλαβε και μετακίνησε το αυτοκίνητο της συζύγου του, πριν προλάβει να εκραγεί και ο δεύτερος μηχανισμός. Ζημιές προκλήθηκαν και στην πρόσοψη του σπιτιού.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments