Ελλάδα

Ζωοκτονία Πετρούπολη: Πέθανε ο σκύλος που χτυπήθηκε με βαλίστρα – «Κυνηγητό» για τον δράστη

Ζωοκτονία Πετρούπολη: Πέθανε ο σκύλος που χτυπήθηκε με βαλίστρα – «Κυνηγητό» για τον δράστη
Ζωοκτονία Πετρούπολη: 'Εφυγε από τη ζωή ο Μπρούνο. Η Αστυνομία ψάχνει τον δράστη.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου κατέληξε ο σκύλος που χτυπήθηκε με βαλίστρα στην αυλή του σπιτιού του στην Πετρούπολη. Όπως ενημέρωσε ο κηδεμόνας του «έφυγε» από ανακοπή καρδιάς. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να βρει τον δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασανισμός και η φόνευση ζώου διώκονται πλέον ως κακούργημα με πρόστιμο 30.000 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή μέχρι 10 έτη. Ο σκύλος ηλικίας μόλις 2,5 ετών ονομαζόταν Μπρούνο και είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, 2 χιλιοστά μόλις δεξιά από την καρδιά. Νοσηλεύτηκε και χειρουργήθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.

Υπάρχουν κάμερες στην περιοχή γύρω από το σημείο της ζωοκτονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, υπάρχουν κάμερες στην περιοχή αλλά και αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος θα καταθέσει και κυνήγησε τον δράστη, που διέφυγε προς το βουνό.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων, Μάρθα Πουλτίδοy μίλησε στο skai.gr και κάλεσε όποιον ξέρει κάτι να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές. Συγκεκριμένα είπε: «Ακόμη μία ειδεχθής κακοποίηση έλαβε χώρα, το ζώο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρέπει να θυμίσουμε σε όσους αποπειρώνται να δολοφονήσουν ανυπεράσπιστα πλάσματα ότι πλέον η πράξη τους είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και διώκεται με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη. Οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με τον δράστη οφείλει να μιλήσει στην Αστυνομία».

Τι κατήγγειλε αυτόπτης μάρτυρας για τον δράστη

Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι άκουσε λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι της Πέμπτης έναν περίεργο και έντονο θόρυβο και γαβγίσματα σκύλου. Βγήκε λοιπόν έξω από το κατάστημά του, που είναι ακριβώς απέναντι, και είδε έναν μαυροφορεμένο –εικάζει λόγω φυσικής κατάστασης πως ήταν νεαρός- να τρέχει κρατώντας στα χέρια του μία σκοπευτική βαλίστρα.

Ο κηδεμόνας του σκύλου, που βρισκόταν στη δουλειά του, ειδοποιήθηκε αμέσως και μετέφερε τον σκύλο στο νοσοκομείο ζώων στην Παιανία, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του σκύλου, πριν από ενάμισι μήνα άγνωστος είχε ρίξει βεγγαλικά, δυναμιτάκια στο σημείο όπου βρισκόταν το σπιτάκι του σκύλου στην αυλή, αλλά και βέλη, πιο μικρά, μεταλλικά, χωρίς τότε να καταφέρει να τον τραυματίσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments