Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Έσπασε το φράγμα των 60.000 νεκρών

Κορωνοϊός Γερμανία: Έσπασε το φράγμα των 60.000 νεκρών
Κορωνοϊός Γερμανία: Τι λένε τα στοιχεία των αρχών.

Στο έλεος της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Γερμανία. Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα αυξήθηκε κατά 12.908 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.264.909, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τον γερμανικό φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 855 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 60.597 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την επόμενη εβδομάδα η Γερμανίδα καγκαλάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων για να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν στο θέμα του lockdown, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ. «Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ψευδείς ελπίδες. Είναι δύσκολες οι στιγμές», διεμήνυσε η Μέρκελ.

«Δεν μας βοηθά όμως σε τίποτα ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε μετά ξανά γρήγορα», συνέχισε η ίδια σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, διαλύοντας έτσι τις ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των μέτρων του lockdown στη χώρα. «Τα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται και πολλοί άνθρωποι λαχταρούν τη χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα. Πολλοί από τους γείτονες της Γερμανίας έκαναν αυτό το λάθος», είπε η καγκελάριος και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ ακόμη να πω ποια απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, διότι θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη των αριθμών. Αυτό που δεν μπορούμε να αντέξουμε όμως τώρα θα ήταν μια κατάσταση όπως αυτή την οποία βιώνει η Πορτογαλία».

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας τάσσεται υπέρ της έναρξης πριν από το τέλος του χειμώνα μιας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που συνδέονται με την πανδημία της Covid-19.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σ’ αυτό το σκληρό lockdown όλο το χειμώνα, η κοινωνία μας δεν θα το ανεχόταν», δήλωσεχτες (4/2) ο Γενς Σπαν στα μέσα ενημέρωσης του περιφερειακού εκδοτικού ομίλου Funke, καθώς η ανυπομονησία της κοινής γνώμης γίνεται όλο και πιο αισθητή. «Οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί, παρατηρούμε μια σημαντική καθοδική τάση στις νέες μολύνσεις», πρόσθεσε ο υπουργός και προειδοποίησε: «Δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε με βεβαιότητα για την κατάσταση στην οποία θα βρισκόμαστε στις 14 Φεβρουαρίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments