Αθλητισμός

Καγκάβα ΠΑΟΚ: Πώς θα βοηθήσει η παρουσία του την ομάδα

Καγκάβα ΠΑΟΚ: Πώς θα βοηθήσει η παρουσία του την ομάδα
Καγκάβα ΠΑΟΚ: Ο Ιάπωνας δεν βιάστηκε να υπογράψει κάπου παρά τις πολλές προτάσεις που είχε και έμεινε χωρίς ομάδα μέχρι τον Γενάρη του 2021 που αποδέχτηκε την προοπτική της ελληνικής ομάδας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου νωρίς το πρωί την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ιάπωνα Σίντζι Καγκάβα ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1,5 χρόνο με τον Δικέφαλο του Βορρά και θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 23.

Η πρώτη σεζόν μακριά από την Ιαπωνία και στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Bundesliga ήταν εξαιρετική. 28 συμμετοχές, 12 γκολ και δύο ασίστ, με το φινάλε να τον βρίσκει να πανηγυρίζει τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Καγκάβα προσαρμόστηκε άμεσα, αλλά η σεζόν 2011 με 2012 ήταν αυτή που έφερε και το αγωνιστικό του ξέσπασμα.

Ο Ιάπωνας έγινε ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της εξαιρετικής ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ που πήρε το νταμπλ στη Γερμανία, μετρώντας σε 43 αγώνες 17 γκολ και 14 ασίστ. Ο Καγκάβα εκείνη την περίοδο ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου στη θέση του και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να κάνει την κίνησή της και να τον φέρει στο Old Trafford.

Με εξαιρετικές εμφανίσεις και συμμετοχές, το καλοκαίρι του 2019 έφυγε από τη Γερμανία και ταξίδεψε στην Ισπανία για να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Σαραγόσα στη Segunda Division. Με την ισπανική ομάδα αγωνίστηκε σε 34 αγώνες, βρήκε τέσσερις φορές δίχτυα και μοίρασε έξι ασίστ, οδηγώντας την ομάδα μέχρι τα μπαράζ ανόδου στη La Liga.

Ωστόσο, η Σαραγόσα δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά το συμβόλαιο του παίκτη και τον άφησε ελεύθερο το περασμένο καλοκαίρι. Ο Καγκάβα λοιπόν, δεν βιάστηκε να υπογράψει κάπου παρά τις πολλές προτάσεις που είχε και έμεινε χωρίς ομάδα μέχρι τον Γενάρη του 2021 που αποδέχτηκε την προοπτική του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, ο Πάμπλο Καρέρα, δημοσιογράφος που ασχολείται με το ρεπορτάζ της Σαραγόσα, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις ημέρες και τα έργα του Ιάπωνα άσου στην ισπανική ομάδα. «Ήταν λίγο περίεργη η περσινή σεζόν για τον Καγκάβα. Είναι πολύ ποιοτικός, αλλά το πρωτάθλημα της Β’ Ισπανίας είναι απαιτητικό. Ειδικά όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, με τις μπαλιές που μοιράζει, είναι καταπληκτικός. Έχει δύο πρόσωπα. Φάνηκαν στη Σαραγόσα».

«Αν τα παιχνίδια πάνε στη δύναμη και η ομάδα του πρέπει να κυνηγήσει τον αντίπαλο δεν είναι το καλύτερό του. Του ταιριάζει το κυριαρχικό παιχνίδι, να είναι αυτός που θα χτίζει τις επιθέσεις. Εκεί φαίνεται η ποιότητά του. Και με αυτό τον τρόπο κουμπώνει πολύ καλά», προσέθεσε ο Καρέρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα στη Metrosport, τα έσοδα που φέρνει ήδη η παρουσία του στην ελληνική ομάδα είναι πολλά καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως κορυφαίο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο θα δείχνει ΠΑΟΚ για χάρη του Σίντζι Καγκάβα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments