Οικονομία

Σταϊκούρας: Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν νέα μέτρα στήριξης

Σταϊκούρας: Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν νέα μέτρα στήριξης
Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, σύμφωνα όσα δήλωσε σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προ ημερών από τον πρωθυπουργό.

Νέα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, σύμφωνα όσα δήλωσε σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προ ημερών από τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στο κόστος των περιοριστικών μέτρων στην οικονομία και είναι 2,4 δις ευρώ σε μηναία βάση.

Συγκεκριμένα, αφορά το κόστος από την απώλεια φόρων αλλά και τη λήψη νέων μέτρων στήριξης αυξήθηκε από τα 500 εκατ. ευρώ, που υπολογίζονταν με τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ μία εβδομάδα νωρίτερα, στα 700 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση μετά και τις χθεσινές αποφάσεις.

Συνεχίζεται η επιστρεπτέα προκαταβολή

Προανήγγειλε συνέχιση και ενίσχυση του μέτρου της «επιστρεπτέας προκαταβολής» ενώ άφησε ανοικτό το θέμα νέων ρυθμίσεων οφειλών, λέγοντας ότι αυτό θα συζητηθεί μόλις σταματήσουν οι αναστολές φορολογικών και δανεικών υποχρεώσεων τον Απρίλιο.

Επιδότηση πάγιων δαπανών

Αναφορικά με το μέτρο επιδότησης των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τους επαγγελματικούς φορείς για να υπάρξει σύμπνοια για τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων. Και υπενθύμισε πως το μέτρο αφορά στην κάλυψη πάγιων δαπανών για την περίοδο από τον Μάρτιο 2020 και μετά, με την προϋπόθεση της πτώσης του τζίρου κατά 30% σε σχέση με το 2019. Το υπουργείο Οικονομικών, κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας, βρίσκεται σε τεχνικές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Ενοίκια Μαρτίου

Για την κάλυψη των ενοικίων του Μαρτίου επισήμανε πως η παράταση για το Μάρτιο ήρθε ουσιαστικά λίγες ώρες μετά τη ψήφιση από τη Βουλή της διάταξης για τη θέσπιση του μέτρου έως και τον Φεβρουάριο, κάνοντας λόγο για γρήγορα αντανακλαστικά. Για το διάστημα Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος δεν θα πληρώσουν καθόλου ενοίκιο οι πληττόμενες επιχειρήσεις. Επίσης οι εργαζόμενοι θα τύχουν αποζημιώσεων ειδικού σκοπού, μαζί με την κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών. Επιπλέον, είπε πως υπάρχουν και οι αναστολές φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων.

Παράλληλα, προανήγγειλε νέο γύρο πληρωμών επιδόματος θέρμανσης την Τρίτη και κάλεσε όσους δικαιούχους δεν έχουν δηλώσει το IBAN τους να το πράξουν.

Όσον αφορά την καταβολή της αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν τον Ιανουάριο, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments