Ελλάδα

Σοφία Μπεκατώρου καταγγελία: Στο αρχείο λόγω παραγραφής – Τι ισχύει για τις άλλες υποθέσεις που έχουν ανοίξει

Σοφία Μπεκατώρου καταγγελία: Στο αρχείο λόγω παραγραφής – Τι ισχύει για τις άλλες υποθέσεις που έχουν ανοίξει
Σοφία Μπεκατώρου καταγγελία: Το ανώτατο όριο παραγραφής είναι η 15ετία.

Η εισαγγελική έρευνα ύστερα από την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό που υπέστη από πρώην ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας αρχειοθετείται και κλείνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα όσα αποκάλυψε η Ολυμπιονίκης και κατέθεσε ενόρκως ενώπιόν του έχουν παραγραφεί, καθώς έχουν περάσει 23 έτη από τις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ το ανώτατο όριο παραγραφής είναι η 15ετία.

Πιο συγκεκριμένα, κλείνει με την αρχειοθέτηση της δικογραφίας η υπόθεση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου σε βάρος παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Όπως αναμενόταν, ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση, αρχειοθέτησε τη δικογραφία που αφορά στις καταγγελλόμενες πράξεις σε βάρος της Ολυμπιονίκη καθώς τα αδικήματα τελέστηκαν πριν από παραπάνω από είκοσι χρόνια και επομένως δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη, καθώς έχουν παραγραφεί.

Η δικογραφία ωστόσο, που άνοιξε με την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου οδήγησε στην υπόθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε τον βιασμό της όσο ήταν σε ηλικία 11 χρονών από τον τότε προπονητή της ο οποίος βρίσκεται ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Η υπόθεση του εν λόγω πρώην προπονητή, που συνελήφθη με ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια μετά την δίωξη που άσκησε ο κ. Στεφανάτος, φαίνεται να αποκτά και νέα διάσταση καθώς ο εισαγγελικός λειτουργός αποστέλλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα Θήβας προκειμένου να ερευνηθούν καταγγελίες του πατέρα της αθλήτριας περί όπλων που κατείχε η οικογένεια του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με τον πατέρα της αθλήτριας, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προφυλακισμένου προπονητή, στην Βοιωτία, υπήρχε μεγάλος αριθμός όπλων, μεταξύ των οποίων και ένα Καλάσνικοφ. Έτσι, ο κ. Στεφανάτος αποστέλλει τη σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Θήβας προκειμένου να ερευνηθεί η βασιμότητά της.

Να σημειωθεί πάντως, πως η Σοφία Μπεκατώρου είχε αναφερθεί στην κατάθεσή της και σε δύο ακόμη περιπτώσεις αθλητριών οι οποίες ωστόσο δεν κλήθηκαν από τον εισαγγελικό λειτουργό καθώς οι καταγγελλόμενες συμπεριφορές ήταν ήσσονος ποινικής βαρύτητας και για την αξιολόγησή τους απαιτούνταν έγκληση.

Η Σοφία Μπεκατώρου είναι πάντως, η πρώτη μάρτυρας στην αυτεπάγγελτη έρευνα της Εισαγγελίας, που ξεκίνησε μετά τις δημόσιες καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Και πριν από δύο με τρεις εβδομάδες περίπου η χρυσή Ολυμπιονίκης βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Στεφανάτου, για να εκθέσει αναλυτικά όλα όσα κρατούσε μέσα της επί 23 χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments