Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Νέα επεισόδια, χημικά, ξύλο και προσαγωγές

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Νέα επεισόδια, χημικά, ξύλο και προσαγωγές
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Νέα επεισόδια έγιναν στα Προπύλαια προς το τέλος της διαδήλωσης στην Αθήνα, ενώ μεγάλη ένταση υπήρχε και στη Θεσσαλονίκη.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στα Προπύλαια, την ώρα που τελείωνε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, μετά την ένταση που υπήρξε νωρίτερα μπροστά στη Βουλή. Η Αστυνομία έριξε χημικά, άγνωστοι έριξαν μολότοφ, ενώ έγιναν προσαγωγές – συλλήψεις και έπεσε ξύλο, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί 30 άτομα.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια φοιτητών – εκπαιδευτικών και νεολαίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Επιπλέον, από τη μεριά της, η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών» και προσθέτει: «Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».

Επεισόδια με χημικά και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε επίθεση από ομάδα διαδηλωτών προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες απάντησαν με ρήξη χημικών και κρότου – λάμψης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκε και ρίψη μολότοφ. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ιωνος Δραγούμη και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments